Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural

02-baia-mareUnitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, in calitate de Operator de Program, a organizat miercuri, 27 noiembrie a.c., in Sala “Mircea Eliade” a Bibliotecii Nationale a Romaniei, evenimentul de lansare a Programului PA16/RO12 “Conservarea si revitalizarea patrimoniului cultural si natural”.

Alocarea financiara nerambursabila este acordata de catre statele donatoare – Norvegia, Islanda si Liechtenstein, prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014 si este adresata proiectelor ce sustin protejarea, restaurarea, conservarea si facilitarea accesului publicului la patrimoniul cultural si natural din Romania.

Evenimentul a fost deschis de ministrul Culturii, dl. Daniel-Constantin BARBU si s-a bucurat de prezenta Consilierului pentru Granturile Norvegiene si SEE din cadrul Ambasadei Regatului Norvegiei in Romania, dna. Hilde Berit EIDE, a Directorului din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dna. Catalina MELITA, a Directorului Directiei Patrimoniu Cultural din cadrul Ministerului Culturii, dl. Mircea ANGELESCU, a numerosi experti romani si straini.

Lansarea Programului a reunit un numar mare de operatori din domeniul cultural, care si-au manifestat interesul fata de posibilitatile de finantare prezentate.

Cu acest prilej, a fost prezentata si oportunitatea de finantare pentru activitati de intarire a relatiilor bilaterale, obiectivul acestor activitati fiind realizarea de parteneriate, obtinerea de rezultate comune, imbunatatirea cunoasterii si intelegerii reciproce intre operatorii din statele donatoare si statele beneficiare.

Programul beneficiaza de o alocare financiara nerambursabila de 16.470.588 Euro, reprezentand una dintre cele mai importante surse de finantare destinate sectorului cultural din Romania.

Multumim tuturor participantilor pentru interesul manifestat!

Pentru detalii privind Programul, ne puteti contacta la:
E-mail: [email protected]
Facebook: facebook.com/fonduripatrimoniu
Web: www.fonduri-patrimoniu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.