Consiliul Investitorilor Straini: Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi

bani-660x330.jpg

Consiliul Investitorilor Straini – FIC isi alatura vocea comunitatii de afaceri din Romania si isi exprima ingrijorarea cu privire la modul in care Guvernul Romaniei a adoptat recent o serie de modificari la Codul Penal.

FIC a sustinut mereu predictibilitatea si transparenta procesului legislativ si a apreciat rezultatele luptei anticoruptie. FIC considera ca lupta impotriva coruptiei si reformele structurale trebuie sa ramana o prioritate constanta a fiecarui Guvern al Romaniei, dincolo de ciclurile electorale, se arata intr-un comunicat al FIC.

Documentul arata ca, aplicarea principiilor statului de drept si ale economiei de piata, precum si respectarea legilor sunt ingrediente esentiale pentru un mediu favorabil dezvoltarii economice pe termen lung, care sa aduca prosperitate populatiei.

In acest context, FIC apreciaza ca modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potentialilor investitori, cat si organismelor financiare internationale, iar Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi. Increderea investitorilor in calitatea mediului de afaceri din Romania, ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar reconstruirea acestei increderi ar presupune un efort suplimentar si de asemenea un interval de timp mult prea mare.

Sursa: Mediafax

One thought on “Consiliul Investitorilor Straini: Romania va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investitii noi”

 1. Balici Mihai spune:

  nu avem nevoie de investitori straini
  Nu suntem o natiune handicapata sa ne conduca niste multinationale si sa stam la mila lor
  Afara cu voi din tara
  Atunci cand tara era condusa de niste stahanovisti ,muncitori simpli (Dej ,Ceausescu) , dar patrioti pana in maduva oaselor , Romania nu a fost scoasa din mocirla burghezo-mosiereasca , din analfabetism , din mizeria existenta inainte de razsboi prin multinationale ,ci prin munca acestui popor eroic, care nu si-a instrainat bogatiile , si-a construit o industrie proprie, si-a electrificat tara, si-a construit sosele , si-a construit scoli , spitale , si-a educat poporul scotand cele mai bune generatii de ingineri, tehnicieni , doctori ,profesori, meseriasi in cele mai de varf ramuri si nu au stat cu ochii in soare asteptand multinationalele
  Aceste hiene imperialisrte sa plece din tara imediat , sa ne plateasca tarile imperialiste tot ce ne-au furat si poporul muncitor va sti sa munceasca , fara a apela la mila strainilor
  Americani ,vest europeni go home
  Aduceti numai nenorociri unde veniti voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.