Consiliul Judetean Arad pregateste implementarea a doua proiecte transfrontaliere in valoare de 14 milioane euro

iustin-cionca-cja.jpg

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iustin Cionca, a semnat pe 6 august doua acorduri de parteneriat cu parteneri din Ungaria, in vederea contractarii unor proiecte transfrontaliere ale Aradului, in valoare de peste 14 milioane de euro.

Primul proiect are o valoare de aproximativ 13 milioane de euro si presupune modernizarea centurii orasului Curtici si a patru drumuri judetene transfrontaliere, totalizand 32,19 km de drumuri, iar cel de-al doilea, in valoare de un milion de euro, vizeaza modernizarea si dotarea Spitalului Judetean de Urgenta Arad.

“In cadrul acestui proiect se va realiza centura orasului Curtici, in lungime de 7,29 km si, de asemenea vor fi modernizate drumurile judetene DJ 709B Curtici- Macea- Sanmartin in lungime de 8,6 km, DJ 709B Sanmartin- Socodor, in lungime de 11,46 km si DJ792 Socodor- Nadab, avand o lungime de 4,84 km. Cel de-al doilea proiect, in valoare de aproximativ un milion de euro, vizeaza modernizarea Sectiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad, respectiv executarea de lucrari de reabilitare – modernizare si achizitionarea de aparatura medicala de specialitate”, a declarat, intr-un briefing de presa, Iustin Cionca.

Presedintele CJ Arad a sustinut ca administratia judeteana face eforturi pentru a gasi solutii in vederea compensarii, din fonduri europene, a sumelor care ar fi trebuit alocate de la bugetul de stat, dar nu au mai venit. “Consiliul Judetean Arad face eforturi sa compenseze din fonduri europene sumele de bani pe care Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa le aloce judetului Arad, dar nu a mai facut-o. Proiectele amintite mai sus inseamna investitii necesare pentru drumurile judetene, pentru care Guvernul a alocat in acest an bani doar pentru 2 kilometri de drum, si respectiv pentru SCJU Arad, obiectiv pentru care Guvernul nu a mai alocat in ultimii patru ani niciun ban. in scurt timp incepem implementarea acestor proiecte”, a adaugat Iustin Cionca.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.