Constantin Apostol, seful ADR Nord-Est, condamnat la munca in folosul comunitatii

1fff1212.jpg

1fff1212Dosarul de coruptie formulat de DNA in cazul sefilor ADR Nord-Est si ai societatii Inter Print SRL Bacau a fost judecat de Curtea de Apel. Astfel, conducerii ADR Nord-Est, formata din Constantin Apostol si Gheorghe Harja, i s-a dispus suspendarea suspendarea executarii si un termen de incercare de 3 ani pentru ambii inculpati. 

Potrivit minutei, Apostol este obligat ca pe parcursul celor 3 ani sa presteze o munca neremunerata in slujba comunitatii, fie la AJOFM Bacau, fie la Parcul Hemeius-HIT, din subordinea Consiliului judetean Bacau.

Dosarul de coruptie a celor 3 sefi, a fost deschis de procurori in 2008. Cauza a fost disjunsa dintr-un dosar mai amplu, aflat inca in lucru, pe fondul interceptarii unor convorbiri intre cei enumerati anterior, care contineau indicii privitoare la savarsirea unor infractiuni.

In anul 2009, cele doua societati au incheiat un contract de asistenta financiara cu fonduri europene, avand ca scop principal modernizarea activitatii de tiparire prin introducerea de noi tehnologii. Procurorii DNA au sustinut ca Inter Print SRL, si-at fi insusit pe nedrept suma de 689.000 lei, ceea ce inseamna aproximativ 162.000 de euro,  bani proveniti din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.