Constantin Armasu: “Sistemul achizitiilor publice din Romania blocat. SEAP oprit pana la 15.06.2016”

810_10862-Cropped.jpg

Constantin Armasu scrie pe blogul sau despre faptul ca Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP) nu va fi functional in perioada 26 mai – 15 iunie.

“Conform unui comunicat de presa din partea ANAP, anunturile/invitatiile de participare, incarcate in SEAP dupa data de 25.05.2016, ora 17,00, vor fi returnate, in vederea elaborarii si transmiterii spre evaluare a acestora, in conformitate cu prevederile noii legislatii.

Avand in vedere faptul ca la data intrarii in vigoare a noii legislatii (n.r. 26.05.2016) se abroga prevederile O.U.G. nr.34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, iar normele metodologice de aplicare a acestor legi nu au fost publicate, autoritatile contractante nu mai pot transmite documentatiile de atribuire in SEAP. De asemenea, prin intrarea in vigoare se abroga si alte prevederile legale (ordine, instructiuni, s.a.), inclusiv Ordinul ANRMAP nr. 509/2011, HG nr. 1660/2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica prin mijloace electronice din OUG nr. 34/2006.

Conform prevederilor legilor care au intrat in vigoare la data de 26.05.2016, ANAP trebuie sa elaboreze norme metodologice de aplicare pe care le supune spre adoptare Guvernului in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

”Odata cu cele patru legi, ANAP a repornit un proces de transformare a legislatiei secundare. Vor fi trei norme de aplicare, care se vor concretiza prin HG, dar am avut deja o etapa de preconsultare publica. Acum sunt in forma semifinisata pe site-ul agentiei, urmand ca in perioada urmatoare sa integram şi observatiile ministerelor de linie. Angajamentul Guvernului este ca pe 31 mai sa reusim aprobarea acestor HG” ,a declarat președintele ANAP, Bogdan Puscas conform comunicatului de presa publicat pe www.anap.gov.ro.”

Citeste continuarea articolului pe blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top