Consultant: AM POSCCE a introdus o restrictie care ii limiteaza pe cei care vor sa depuna proiecte in cadrul Operatiunii destinata investitiilor

notite.jpg

notiteConsultantul Laura Radulescu a trimis o scrisoare deschisa prin care vorbeste despre faptul ca Autoritatea de Management a POSCCE a schimbat regulile, chiar in timpul procesului de depunere a proiectelor pe Operatiunea 111, prin care se doreste finantarea investitiilor productive. Aceasta schimbare limiteaza numarul celor care pot accesa aceste fonduri disponibile (60 de milioane de euro).

AM POS CCE a decis, in 30 octombrie 2014, la 7 zile de la lansarea apelului de proiecte pentru IMM-uri si intreprinderi mari, sa schimbe regulile de eligibilitate ale proiectelor, desi in acest interval fusesera depuse 21 de proiecte. Mai mult, dupa sesizarile venite din partea potentialilor beneficiari si ai altor reprezentati ai mediului privat, institutia a continuat sa sfideze regulile corecte ale jocului si a prezentat pe site-ul propriu un anunt prin care anunta companiile care deja au depus proiecte ca isi pot retrage aplicatiile si, dupa ce le adapteaza la noile reguli, sa redepuna proiectele.

Ce s-a intamplat. Potrivit Ghidului Solicitantului pentru apelul de proiecte, lansat in data de 23 octombrie , aferent Operatiunii 1.1.1 – “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile” (programarea 2007 – 2013), puteau sa depuna proiecte companiile care nu mai primisera fonduri nerambursabile pe acelasi cod CAEN pentru acelasi tip de activitate…”

Mai multe detalii: Uelive.euractiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.