Consultare publica europeana referitoare la Directiva 91/271/CEE a Consiliului privind tratarea apelor urbane rezidual

apa_purificare.jpg

Comisia Europeana a deschis pana la 19 octombrie 2018 o consultare publica referitoare la Directiva 91/271/CEE a Consiliului privind tratarea apelor urbane reziduale. Contextul actual al deschiderii acestei consultari: Obiectivul consultarii este, pe de o parte, aflarea opiniilor si perceptiilor cetatenilor in legatura cu apele urbane (reziduale) si, pe de alta parte, colectarea informatiilor mai detaliate si a opiniilor expertilor, publicului-larg si a entitatilor private care se ocupa de punerea in aplicare a aspectelor specifice ale directivei. Au trecut 27 de ani de la adoptarea Directivei privind tratarea apelor urbane reziduale, iar Comisia Europeana a decis sa realizeze o evaluare.

Obiectiv

Consultarea are ca scop sa reuneasca opinii referitoare la Directiva 91/271/CEE a Consiliului privind tratarea apelor reziduale, si anume in ce masura aceasta a avut un impact asupra colectarii si tratarii apelor urbane reziduale la nivelul UE si, prin urmare, daca a imbunatatit starea corpurilor noastre de apa si a mediului, in general.

Obiectivul consultarii este, pe de o parte, sa aflam care sunt opiniile si perceptiile cetatenilor in legatura cu apele (reziduale) si, pe de alta parte, sa colectam informatii mai detaliate si opinii din partea expertilor, a publicului-larg si a entitatilor private care se ocupa de punerea in aplicare a aspectelor specifice ale directivei.

Instructiuni pentru completarea chestionarului

Pentru a participa, va invitam sa completati chestionarul on-line pe EU Survey.

Chestionarul este disponibil in toate limbile oficiale ale UE (cu exceptia limbii irlandeze). Chestionarul poate fi completat in orice limba oficiala a UE.

Este structurat in doua parti: una pentru publicul larg si cealalta pentru experti, fiind vorba de intrebari mai detaliate si mai tehnice. Nu sunteti obligat sa raspundeti la ambele parti.

Completarea chestionarului dureaza aproximativ 20-30 de minute. Daca este nevoie, puteti intrerupe completarea chestionarului si reveni ulterior asupra sa. Odata ce ati trimis raspunsurile, puteti sa descarcati o copie a contributiei dumneavoastra.

intrebarile marcate cu asterisc sunt obligatorii.

La ultima intrebare, veti putea atasa un document in anexa.

Toate contributiile primite vor fi publicate on-line. Este important sa cititi declaratia specifica de confidentialitate atasata prezentei consultari pentru informatii despre modul in care vor fi prelucrate datele cu caracter personal si contributiile dumneavoastra.

Informatii suplimentare

In cadrul Initiativei europene in materie de transparenta, Comisia Europeana invita organizatiile (inclusiv ONG-urile, asociatiile de comert, intreprinderile etc.) care doresc sa participe la consultari publice sa ofere, atat Comisiei, cat si publicului larg, informatii cu privire la entitatile si interesele pe care le reprezinta, la obiectivele pe care le urmaresc, la modalitatile prin care sunt finantate si la structura lor inscriindu-se in Registrul de transparenta si acceptand Codul de conduita aferent.

Daca organizatia dumneavoastra figureaza deja in Registru, va rugam sa indicati in chestionar numarul sau de inregistrare. Contributia va fi considerata in acest caz ca reprezentand opiniile organizatiei dumneavoastra.

Daca organizatia dumneavoastra nu figureaza in registru, aveti posibilitatea de a o inregistra acum. Reveniti apoi la aceasta pagina pentru a va trimite contributia in calitate de organizatie inregistrata.

Atunci cand analizeaza raspunsurile la consultare, Comisia va trata contributiile respondentilor care decid sa nu se inscrie in Registrul de transparenta drept contributii din partea unor persoane private (cu exceptia cazului in care respondentii sunt recunoscuti ca parti interesate reprezentative prin dispozitiile cu privire la Dialogul social european prevazute la articolele 154-155 din TFUE).

DOCUMENTATIE

Website

Chestionar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.