Consultare publica pentru modificarea grilelor de evaluare ale AFCN

chestionar1.jpg

Noul director al Administratiei Fondului Cultural National, Andreea Uveghes, a lansat o invitatie pentru toti beneficiarii si colaboratorii institutiei de a lua parte la modificarea grilelor de evaluare a Proiectelor Editoriale. Din dorinta de a simplifica procedurile de finantare a proiectelor, Uveghes initiaza o consultare publica.

“In anii anteriori, ne-am bucurat de sprijinul dumneavoastra in consultarile pentru imbunatatirea sistemului de finantare a proiectelor culturale si pentru actualizarea legislatiei specifice.

Un rezultat important venit din partea celor direct implicativin activitatea culturala a condus la modificarea Ordonantei Guvernului nr. 51/1998 privind imbunatatirea sistemului de finantare a programelor si proiectelor si, ulterior, a Normelor metodologice privind organizarea si functionarea comisiilor, procedura de selectie a programelor, proiectelor si actiunilor culturale in vederea acordarii de finantari nerambursabile din Fondul Cultural National, precum si de solutionare a contestatiilor (aprobate prin O.M.C.P.N. nr. 2231/7.04.2011).

Din dorinta de a da curs propunerilor Dumneavoastra privind simplificarea procedurilor de finantare, fiind consecventi scopului afirmat de a creste capacitatea de absorbtie a fondurilor publice pentru sustinerea actului cultural si de a fi permanent in dialog cu beneficiarii finantarilor nerambursabile, va adresam o noua invitatie de a ne fi alaturi, ca si pana acum, in demersul nostru privind modificarea Grilelor actuale de evaluare a proiectelor editoriale, prevazute la art. 13 din Regulamentul de concurs privind finantarea nerambursabila a editarii de lucrari din categoria culturii scrise, aprobat prin Decizia nr. 4/25.02.2012, act administrativ preconizat a fi modificat in perspectiva lansarii urmatoarei sesiuni de finantare a proiectelor editoriale.

Am fi onorati daca ne-ati transmite si de aceasta data recomandarile, sugestiile si completarile dumneavoastra pe marginea acestui proiect, asigurand astfel accesarea mai simpla a finantarilor nerambursabile pentru proxima sesiune de finantare a proiectelor editoriale.

Grilele de evaluare mai sus enuntate sunt disponibile la adresa http://www.afcn.ro/finantari/proiecte-editoriale.html, in cadrul documentului intitulat “Regulament concurs proiecte editoriale”.

Propunerile dumneavoastra sunt asteptate in format electronic,la adresa de e-mail [email protected], in atentia dnei. Linda Peschir, pana la data de 30 septembrie a.c.

Sursa: Agentia de Carte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.