Consultare publica privind imbunatatirea mediului pentru firmele start-up

startup.jpg

Comisia Europeana a lansat o consultare publica pentru a afla opiniile antreprenorilor, debutantilor in afaceri, altor parti interesate, cu privire la imbunatatirea mediului pentru firmele start-up pe teritoriul Uniunii Europene.

Jyrki Katainen, vicepresedinte al Comisiei Europene, responsabil pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate a declarat: “Firmele start-up si cele in curs de extindere ar trebui sa poata exploata intregul potential al Pietei unice. Vrem sa strangem de la partile interesate cat mai multe idei noi cu privire la imbunatatirea climatului pentru firmele inovatoare, pe toata durata existentei lor. Trebuie sa cream cele mai bune conditii, pentru ca antreprenorii europeni sa isi asume riscuri, sa investeasca, sa se dezvolte si sa devina competitivi la scara globala.”

Consultarea va ajuta la identificarea de posibile solutii si, daca este necesar, la elaborarea de noi politici care sa sprijine dezvoltarea companiilor. Scopul este de a crea antreprenori dispusi sa reinvesteasca atunci cand au succes, sa o ia de la inceput cand esueaza, precum si de a sprijini un ecosistem antreprenorial sanatos la nivel european. Termenul-limita de participare este 30 iunie 2016.

Context

Consultarea marcheaza debutul „Initiativei pentru Start-up-uri”, inclusa in Strategia pentru o Piata unica. Ea isi propune sa creeze conditii favorabile pentru antreprenorii care decid sa infiinteze o companie noua sau doresc sa-si extinda afacerea la nivel european.

Mai multe detalii gasiti aici.

Completeaza chestionarul aici.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.