Contract de zece milioane euro, prin POR, pentru modernizarea centrului municipiului Resita

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Un contract de finantare pentru lucrari de reabilitare si modernizare a zonei centrale a municipiului Resita, in valoare de zece milioane euro, a fost semnat pe 17 decembrie, in prezenta directorului ADR Vest, Sorin Maxim.

“Este primul proiect semnat pe componenta de mobilitate, este si un proiect consistent, are o componenta prin care vor veni bani inapoi, in contul Primariei Resita, pentru ca lucrarile au fost deja incepute si, evident, va continua cu alte lucrari care sunt acum in licitatie si au termen de executare, anul viitor. Este un proiect de zece milioane euro, dar primaria mai are in portofoliu si alte proiecte foarte consistente, de circa 60 milioane euro, ce urmeaza a fi depuse pâna la finalul anului. Aceste sume inseamna foarte mult pentru o primarie care nu are asa un buget mare pentru investitii, dar acest lucru este unul bun, pentru ca va salva resurse si va da plus valoare in tot ceea ce inseamna mobilitate in orasul Resita”, a declarat directorul Agentiei de Dezvoltare Vest, Sorin Maxim.

In prezent, Programul Operational Regional este in plina faza de implementare, deoarece sunt deja contracte de peste 500 milioane euro, din care pentru 320 milioane sunt deja semnate, iar pentru alte 250 milioane euro urmeaza a fi semnate in prima luna a anului viitor. in aceasta perioada, ADR Vest s-a concentrat pe proiectele retrospective, care au presupus bani ce au fost deja investiti. Potrivit lui Sorin Maxim, acesti bani vor fi platiti pâna la finalul anului catre autoritatile publice locale, fie ca este vorba de sanatate, de mobilitate, de drumuri judetene sau de educatie.

“Acesti bani inseamna, pentru Resita, refacerea centrului civic al municipiului, adica inlocuirea actualelor dale, cu granit si andezit, care sa reziste foarte mult, in timp. Este cel mai important proiect pe care am reusit sa il facem pâna acum, dar nu ma refer aici la valoarea proiectului, ci la faptul ca centrul unui municipiu reprezinta prima imagine a orasului”, a afirmat primarul Resitei, Ioan Popa.

Prin implementarea proiectului complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului Resita, va fi modernizat pavajul in zona pietonala a centrului civic si se va face legatura pietonala intre spatiile viitorului traseu al tramvaiului. De asemenea, vor fi amenajate piste de biciclete si alei pietonale pe strazile de legatura dintre arterele majore de circulatie, respectiv, B-dul Revolutia din Decembrie si B-dul A.I. Cuza, pentru acces la statiile de transport in comun. Nu in ultimul rând, va fi modernizat trotuarul cu piste de biciclete si vor fi refacute zonele verzi, pe B-dul Revolutia din Decembrie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.