Corina Cretu: Romania a facut progrese remarcabile in ceea ce priveste absorbtia de fonduri UE insa e necesar sa continuam luarea de masuri in aceasta directie

teodorovici-cretu.jpg

corina cretuCorina Cretu considera ca Romania a facut progrese in ultimii doi ani, insa e necesara continuarea masurilor in lupta impotriva conflictelor de interese, a favoritismului, a fraudei si a coruptiei in achizitiile publice. In acest sens, prioritatea zero trebuie sa o reprezinte eliminarea tuturor zonelor de risc in circuitul gestionarii fondurilor europene si nationale.

Romania a facut progrese remarcabile in ultimii doi ani, au fost luate masuri care erau necesare si care si-au dovedit eficienta. Astazi, platile facute de Comisie se ridica la 52%, ceea ce inseamna ca in economia si societatea romaneasca au fost investiti acesti bani prin proiectele implementate. Am spus-o de fiecare data si o repet si acum, eforturile autoritatilor romane trebuie sa continue in linia inceputa, deoarece sunt inca masuri care trebuie si pot fi luate pentru a simplifica sistemul, pentru a-l face mai eficient, mai transparent si mai riguros.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.