Corina Cretu: Uneori sunt exasperata de ritmul lent in care Romania atrage fondurile UE

corina-cretu.jpg

Comisarul european Corina Cretu a declarat, vineri, ca uneori este” exasperata” de ritmul lent in care Romania, dar și alte tari din UE , atrag fondurile europene pentru infrastructura de transport.

“Stiti foarte bine ca mi-am facut datoria de a avertiza statele membre, nu este numai Romania avertizata. Suntem undeva pe la media Uniunii Europene. Ideea este ca nu mai avem foarte mult timp, deci am repetat faptul ca sunt constienta ca avem multe intarzieri si datorita adoptarii tarzii a legislatiei. Nu am pus nicio clipa toata intarzierile pe seama guvernelor. Dar, pe de alta parte, sigur ca uneori sunt exasperata, dar nu numai in Romania …dar de ritmul lent asa cum spuneam mai ales in domeniul infrastructurii de transport”, a declarat Corina Cretu, potrivit Mediafax.

Intrebata despre turneul efectuat de premierul Viorica Dancila, Cretu a raspuns ca orice tara trebuie sa atraga investitori straini pentru a se dezvolta economic, adaugand, insa, ca principala preocupare ar trebui sa fie banii gratuiti de la UE: “Eu aș merge pentru accelerarea mai rapida a cheltuirii banilor europeni si a vorbi despre aceste parteneriate public-private pentru care statul va plati, cetatenii vor plati dupa ce vom cheltui alocatia pe care o avem. Avem miliarde de euro care asteapta la Bruxelles”.

Corina Cretu a comentat și despre sanctiunea data joi la adresa Romaniei: “Din pacate, dupa cum vedeti, ceea ce am avertizat ca Romania va fi sanctionata de Curtea Europeana de Justitie s-a intamplat ieri (joi-n.r.). Eu am vorbit acest lucru cu dansa (cu premierul Viorica Dancila- n.r.) de un an de zile. Dar este singura conditionalitate exacta care nu a fost indeplinita, aceea in domeniul mediilor si a depozitarii deseurilor, nu vad nici progrese spectaculoase si acest lucru ma doare pentru ca intr-adevar eu sunt comisar european responsabil pentru 28 de state membre, dar este normal, nu este nimic anormal sa imi pese putin mai mult de Romania. Este tara din care provin si este una din cele mai sarace tari”.

Sursa: Hotnews.ro

One thought on “Corina Cretu: Uneori sunt exasperata de ritmul lent in care Romania atrage fondurile UE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.