Costin Borc: Prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza cateva proiecte majore de investitii in infrastructura turistica

turism.jpg

Executivul a aprobat HG nr. 120/2010 privind Lista cu programele si proiectele de investitii in turism si a surselor de finantare a documentatiilor tehnice si a lucrarilor de executie a programelor si obiectivelor de investitii in turism, precum si pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate.

Prin acest document se faciliteaza finantarea unor proiecte de investitii in turism precum si finalizarea obiectivelor de investitii aflate in derulare si a caror finantare a fost intrerupta dupa anul 2013, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

“Pana la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza cateva proiecte majore de investitii in infrastructura turistica. Vom acorda prioritate proiectelor aflate intr-un stadiu avansat de executare, 80-90% si ma refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate in localitatile Borsec, Govora, Voineasa si la domeniile schiabile din Campulung Moldovenesc, Petrosani si Lupeni (Straja)”, a spus ministrul Economiei, Costin Borc.

Vicepremierul a adaugat ca in bugetul ANT au fost transferati la rectificarea bugetara circa 4 milioane de lei pentru actiuni de de promovare.

“Am considerat necesar sa suplimentam bugetul ANT si ma bucur ca am reusit, cu ocazia rectificarii bugetare, sa transferam 4 milioane de lei pentru actiuni de promovare.  Vom putea continua astfel sa ne consolidam prezenta online intr-un domeniu in care componenta digitala este definitorie. Dezvoltam si transformam platforma nationala de turism online intr-un portal modern si integrat de turism si, de asemenea, alocam fonduri pentru o serie de actiuni importante de marketing orientate catre incoming”, a mai spus Borc.

Sursa: Agerpres
        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.