Credit punte – finantarea capitalului de lucru – bunastare porcine

Aceasta fisa de credit a fost actualizata in martie 2013.

Banca: CEC Bank

Clientii eligibili: persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, intreprinderile familiale sau persoane juridice care detin o exploatatie comerciala de tip A/exploatatie comerciala autorizata.

Destinatia creditului: Finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente, inclusiv pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat si celelalte bugete, pe baza adeverintei eliberate de A.P.I.A.

Scadenta creditului: unica, la data stabilita pentru efectuarea platilor de catre A.P.I.A. in Conventiile (dupa caz in Actele Aditionale) incheiate de Banca privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – porcine.

Valoarea creditului:

  • 85% din suma mentionata in Adeverinta de inregistrare beneficiar eliberata de A.P.I.A., pentru clientii care se incadreaza in clasa de performanta financiara A;
  • 80% din suma mentionata in Adeverinta de inregistrare beneficiar eliberata de A.P.I.A., pentru clientii care se incadreaza in clasa de performanta financiara B si C.

Contributie proprie: nu se solicita

Valuta: LEI

Dobanda:

  • PR + 1,5% – pentru clientii care se incadreaza in clasa de performanta financiara A;
  • PR + 2% – pentru clientii care se incadreaza in clasa de performanta financiara B si C.

Dobanda majorata: in cazul nerambursarii creditului pana la data stabilita in Conventiile incheiate de Banca cu A.P.I.A. si FGCR/FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare, clientul va datora Bancii o dobanda majorata cu 3 p.p. fata de dobanda practicata pentru aceste credite.

Comisioane: comision de gestiune de 0,25% aplicat la valoarea creditului acordat si perceput la acordarea creditului.

Garantii:

  • garantie din partea:

a. FGCR pentru 80% din valoarea creditului acordat pentru beneficiarii privati (persoane juridice), in conformitate cu prevederile Conventiei cadru – plafon de garantare incheiata de Banca cu FGCR;
b. FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului, in conformitate cu prevederile Conventiei de garantare incheiata de Banca cu FNGCIMM.
Garantia FGCR/FNGCIMM este obligatorie, cu exceptia clientilor cu capital majoritar de stat, intreprinderilor mari si clientii care nu sunt eligibili potrivit criteriilor FGCR/FNGCIMM.

  • alte tipuri de garantii reale si personale, dupa caz, conform reglementarilor interne in vigoare, astfel incat gradul de acoperire cu garantii sa fie de cel putin 120%, exclusiv ipoteca mobiliara asupra sumelor de incasat cu titlu de subventie, garantia respectiva urmand a fi acceptata ca si garantie suplimentara.
  • ipoteca mobiliara pe conturile curente ale clientului deschise la Banca, care se va inscrie la AEGRM atat in favoarea Bancii cat si in favoarea FGCR;
  • un bilet la ordin in alb, stipulat fara protest avalizat de persoane agreate de Banca (actionari majoritari/asociati majoritari/administratori, dupa caz);
  • ipoteca mobiliara asupra creantelor pe care beneficiarii le au fata de A.P.I.A., ca si garantie suplimentara, constand in sume cuvenite beneficiarilor in cadrul Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – porcine, conform Adeverintelor eliberate de APIA;
  • pentru acei clienti care nu sunt eligibili potrivit criteriilor FGCR/FNGCIMM ca urmare a faptului ca se afla in dificultate financiara, se vor solicita tipurile de garantii reale si personale prevazute in reglementarile interne, astfel incat gradul de acoperire cu garantii sa fie 120%.

Rambursarea creditului: integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor in cadrul Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor, dar nu mai tarziu de data stabilita in Conventiile incheiate de Banca cu A.P.I.A. si FGCR/FNGCIMM sau in actele aditionale ulterioare, prin creditarea contului curent deschis la Banca de catre client.

Rambursarea anticipata este permisa fara perceperea comisionului de rambursare anticipata atunci cand se realizeaza din sursele proprii ale clientului sau din sursele provenind din sprijinul financiar de la A.P.I.A.

Termene limita

Acest credit nu are termen limita.

Sursa: CEC Bank

Website-ul creditului

Date de contact finantator
Casa de Economii si Consemnatiuni
11-13 Calea Victoriei
Sector 3, Bucharest
Tel: +40-(0)21-311.11.19
Fax: +40-(0)21-312.54.25
Telverde: 0 800 800 848
E-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.