Crescatorii de albine din Romania vor putea accesa fonduri pentru agricultura ecologica

apicultor.jpg

apicultorCrescatorii de albine din Romania vor fi considerati fermieri activi si vor putea accesa fonduri din Pilonul II pentru agricultura ecologica. Decizia a fost luata in urma consultarilor dintre serviciile tehnice ale Comisiei Europene si o delegatie a o delegatie a Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Astfel, in perioada de programare 2014-2020, apicultorii romani vor fi asimilati crescatorilor de animale si nu vor fi exclusi din lista fermierilor activi, suprafata acoperita fiind raza de actiune a stupului.

O zi decisiva pentru mititeii din Romania

In alta ordine de idei, delegatia MADR a convins oficialii Comisiei sa sustina o revizuire a Regulamentului european pentru siguranta alimentara, care sa permita folosirea unor aditivi la prepararea pastei de mici. Propunerea va fi discutata in cadrul reuniunii de joi, 20 februarie, a Comitetului pentru Siguranta Alimentara al Uniunii Europene (SCFCAH).

“Speram ca toate statele membre sa inteleaga specificitatea produselor traditionale romanesti si ca vor vota in spiritul Uniunii Europene de a conserva si promova produsele traditionale”, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Sursa: MADR

Care decizie va avea mai mare impact asupra Romaniei: cea privitoare la apicultori sau cea cu privire la pasta de mici? Spuneti-va opinia la sectiunea de comentarii!

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

One thought on “Crescatorii de albine din Romania vor putea accesa fonduri pentru agricultura ecologica”

  1. Dragos spune:

    Cunoasteti pe cineva care a infiintat o ferma de albine cu bani europeni nerambursabili ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.