Crescatorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lana comercializata

ovine1.jpg

Crescatorii de ovine vor primi un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lana comercializata, potrivit unei hotarari de guvern adoptata in sedinta de joi, suma neputand sa depaseasca 15.000 de euro pentru un beneficiar pentru trei exercitii financiare – 2016, 2017 si 2018.

“Este vorba de o schema de ajutor de minimis care are o finantare de 36 de milioane de lei, iar banii se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate cu aceasta destinatie Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale prevazute pe anul 2018”, se arata intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a ajutoarelor de minimis care se acorda unui beneficiar nu poate depasi suma de 15.000 de euro pe durata a trei exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual (2018) si in cele doua exercitii financiare precedente (2016, 2017).

Derularea sprijinului se face prin directiile pentru agricultura judetene sau a municipiului Bucuresti, iar sumele reprezentand ajutoare de minimis se platesc intr-o singura transa anuala.

“Beneficiarii sunt persoanele fizice care au atestat de producator, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice si orice forme asociative cu personalitate juridica. De asemenea, beneficiarii trebuie sa detina o exploatatie de ovine inregistrata in Registrul National al Exploatatiilor, si sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana pentru care solicita acordarea sprijinului”, se mai specifica in comunicat.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.