Creste pragul valoric pentru achizitiile directe in programele transfrontaliere

regulament_licitatie.jpg

regulament_licitatieMinisterul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a transmis o informare in atentia beneficiarilor romani ai proiectelor finantate in cadrul programului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania, Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2007-2013, programului de cooperare transnationala Sud Estul Europei, programului de cooperare interregionala INTERREG IV C si programului de cooperare interregionala URBACT II.

Astfel, in data de 28 iunie a.c. a fost publicat in Monitorul Oficial Partea I, Legea nr. 193 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 77/2012 pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii.

Ca urmare, se modifica pragul pentru achizitia directa la 30.000 de euro pentru bunuri si servicii, respectiv 100.000 de euro pentru lucrari.

Conform noilor prevederi de la Art. 19, autoritatea contractanta achizitioneaza direct produse, servicii sau lucrari, in masura in care valoarea achizitiei nu depaseste echivalentul in lei a 30.000 euro exclusiv T.V.A. pentru fiecare achizitie de produse ori servicii, respectiv a 100.000 euro exclusiv T.V.A. pentru fiecare achizitie de lucrari. Achizitia se realizeaza pe baza de document justificativ.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.