Cristian Paun: Ca initiator al proiectului trebuie sa intelegi ce sta in spatele oricarei propuneri de proiect

Paun-CristianPrin natura meseriei sale, Cristian Paun incurajeaza tinerii din Romania sa se dezvolte pe domenii ca economie si antreprenoriat. Cunoaste foarte bine sistemele de finantare publica si privata asa ca a devenit consultant financiar asociat in cadrul GEA Consulting & Strategy.

Anul trecut a participat la Conferinta Finantare.ro in calitate de speaker si pentru ca este de parere ca evenimentele de acest tip “au dat o mana de ajutor si au oferit noi perspective pentru toti cei interesati cu adevarat de economia care conteaza” a ales sa fie si in acest an pe podiumul specialistilor.

Conferinta Finantare.ro: Ce planuri de pregatire profesionala ar trebui sa aiba in vedere o persoana care ar dori sa aiba o cariera in proiectele/programele cu finantare europeana?

Cristian Paun: In primul rand, trebuie sa aiba un minim de pregatire in materie de economie. Oricine doreste sa initieze o afacere sau doreste sa dezvolte una (indiferent de surse de finantare existenta) trebuie sa cunoasca factorii care influenteaza bunul mers al acesteia. Este imposibil sa faci calcule antreprenoriale si sa transformi in cifre un plan de afaceri sau o idee de afacere fara sa ai habar cum sa faci lucrul acesta. Chiar si apelarea la un consultant financiar nu rezolva problema pentru ca tu ca initiator al proiectului trebuie sa intelegi ce sta in spatele oricarei propuneri de proiect. Pentru cei care doresc sa activeze in pozitia de consultant (financiar, economic) recomandarea este similara si merge chiar mai mult catre aprofundarea teoriilor. Teoria economica nu e nici simpla si nici usor de asimilat daca vrei sa faci performanta. Teoria economica este esentiala in a elabora un plan de marketing, un plan de finantare, in a intelege comportamentul pietei, in a intelege rolul concurentilor pe piata sau in a intelege constrangerile la care este supusa o afacere.

Pentru a citi continuarea interviului, intrati pe site-ul conferintei.

Pentru a fi la curent cu noutatile, urmariti pagina noastra de Facebook!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.