Cristian Paun: “Fondurile europene sunt o mare teapa pentru Romania”

Euro1.jpg

Cristian Paun: “Foarte multi specialisti au vazut si continua sa vada in fondurile europene o cale sigura spre prosperitate, dezvoltare si bunastare. Multi au militat pentru integrarea in Uniunea Europeana tocmai pentru a beneficia de astfel de mecanisme de dezvoltare prin stat. Tragedia care a lovit Romania pe final de an (suspendarea fondurilor europene pentru majoritatea programelor) provoaca mari frisoane deopotriva politicienilor, care au de promis paine electoratului (ca circ avem cu prisosinta), bancherilor centrali, care vad cursul de schimb in pericol, si beneficiarilor, care si-au pus in multe cazuri intreaga avere si viitorul lor la bataie pentru a accesa aceste fonduri.

As vrea sa atrag atentia asupra faptului ca un prim mit este acela al gratuitatii acestor bani. In fond, acesti bani provin in mare parte din taxele percepute romanilor care au fost colectate la bugetul statului si apoi transferate catre bugetul UE pentru a se reintoarce in final inspre statul roman in vederea redistribuirii lor prin proiecte selectate de functionarii romani in cadrul unor programe propuse initial tot de functionarii romani (cu obiectivele aferente, criteriile de eligibilitate aferente).

Daca vrei sa il intalniti personal pe Cristian Paun, va invitam sa participati la dezbaterile pe tema fondurilor europene organizate in cadrul Conferintei Finantare.ro de la Cluj, pe 29 noiembrie 2012.

Mai multe detalii: Finantistii.ro

One thought on “Cristian Paun: “Fondurile europene sunt o mare teapa pentru Romania””

  1. alexandra barradell spune:

    Un mare adevar spus foarte simplu.Marea ironie este aceea ca acesti politicieni nu iau nici o masura ca noi acei beneficiari de fonduri europene sa ducem proiectele la capat si sa absorbim aceste fonduri.Intampinam probleme de tot felul si din partea tocmai ai acelor functionari din diferite programe care ar trebui sa tina cu noi si sa ne ajute sa absorbim aceste fonduri.
    Mare pacat si mare nedreptate.
    Eu personal nu ma las si voi merge pana in panzele albe deja toate economiile mele sunt in acest proiect si nu exista cale de intoarcere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.