Cristina Chiriac (Asociatia Antreprenorilor): Pentru o economie puternica, singura solutie a Romaniei o reprezinta antreprenoriatul

antreprenori.jpg

Antreprenorii din Romania nu beneficiaza de politici macroeconomice care sa ii sustina si, de aceea, cele mai multe afaceri derulate de acestia mor in primii ani de viata, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor din Romania, Cristina Chiriac.

“Intr-o tara ca a noastra, care nu are decat 26 de ani de cand a trecut de la o economie centralizata la o economie libera, este foarte greu sa construiesti, mai ales cand nu ai politici macroeconomice care sa te sustina pe tine ca antreprenor. Stiti de ce mor activitatile derulate de antreprenori in primii trei ani? Pentru ca este foarte greu sa te sustii. (…). Daca vrem o economie romaneasca puternica, trebuie sa stim ca singura solutie a Romaniei o reprezinta antreprenoriatul”, a explicat Cristina Chiriac, in cadrul evenimentului Beauty of Entrepreneurship.

Conferinta, care reuneste antreprenori din mai multe tari, este dedicata antreprenoriatului feminin. “Noi astazi avem povesti inspirationale. Nu am adus antreprenori care au 1.000, 5.000 sau 10.000 de angajati. Am adus alaturi de noi antreprenori care sa va spuna ca, pornind de la o idee, cu mult curaj, si cu multa pasiune, au reusit”, a mai spus presedintele Asociatiei.

Potrivit sursei citate, Asociatia pe care o conduce urmareste inclusiv pregatirea profesionala a viitorilor antreprenori.
“Asociatia este un ONG, care nu este finantat de nimeni. Este un ONG care promoveaza oameni de valoare, care sustine antreprenorii de valoare, care face parteneriate cu universitatile din Romania pentru ca intelege importanta de a avea oameni, antreprenori, bine pregatiti profesional“, a adaugat Cristina Chiriac.

Aceasta a subliniat ca Asociatia militeaza si pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati.

“Am vazut ca 24 de ore sunt suficiente sa se schimbe lumea. In 24 de ore puteam sa avem o femeie presedinte, prima femeie presedinte a SUA, dar azi avem un barbat. Asta inseamna ca lumea nu este pregatita pentru schimbare. Indiferent cat de mult ne place sa credem ca ne-am modernizat, ca am evoluat, inca exista diferente intre femei si barbati, si rolul nostru este de a diminua aceste diferente”, a mai spus presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor din Romania.

Beauty of Entrepreneurship este prima conferinta dedicata antreprenorilor din Romania, care a reunit speakeri din mai multe tari.

Printre acestia se numara Perry Timms — speaker TEDx cu peste 20 de ani de experienta in adaptarea lumii de business cu schimbarile din tehnologie si dezvoltare organizationala, fondator al PTHR (People and Transformational HR); Penny Haslam — speaker profesionist, cu experienta in jurnalism de business in cadrul BBC, in prezent specializata in consultanta media si formare profesionala; Karin Tenelius — speaker, inventator, autor, antreprenor, Julie Bishop — specialist in social media si recrutare de personal cu ajutorul canalelor de social media, in branding si marketing etc.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.