Cu ajutorul fondurilor Regio, judetul Ialomita are un nou centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilitati

P9180273.jpg

Ialomita-centru-dizabilitatiIn data de 18 septembrie, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat, a participat la ceremonia de deschidere a Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihica pentru adulti din comuna ialomiteana Movila.

Centrul a fost creat in cadrul proiectului “Infiintarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica pentru Adulti Movila“, finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.2 “Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”, al carui beneficiar este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita.

Valoarea totala a proiectului a fost de 3.833.060,02 lei, din care 2.927.088 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR – 2.488.024,80 lei; fonduri de la bugetul national – 380.521,44 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 58.541,76 lei).

Prin acest proiect s-a urmarit cresterea calitatii infrastructurii sociale din judetul Ialomita, prin infiintarea Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihica pentru adulti in localitatea Movila. Totodata, contractul finantat cu fonduri Regio a vizat cresterea calitatii serviciilor sociale oferite in centru si prevenirea situatiilor generatoare de marginalizare si excluziune sociala.

Serviciile Centrului de recuperare si reabilitare neuropsihica pentru adulti din Movila se adreseaza persoanelor cu handicap neuropsihic, atat din comunitate, cat si celor gazduite in prezent in alte servicii de tip rezidential subordonate DGASPC Ialomita. Aici, peste 40 de persoane cu dizabilitati beneficiaza de asistenta medicala si ingrijire, recuperare si reabilitare, consiliere psihologica si sociala, socializare, ergoterapie si terapie ocupationala.

La nivelul judetului Ialomita, in cadrul Domeniului major de interventie 3.2 “Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” al programului Regio au fost depuse sase proiecte, din care au fost semnate patru contracte de finantare, ce au o valoare totala de peste 10,2 milioane de lei, din care peste 7,7 milioane de lei reprezinta valoarea nerambursabila solicitata de catre beneficiari.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.