Cum arată digitalizarea la Ministerul Culturii în 2020: Dosar cu șină cerut pentru finanțarea revistelor culturale

bogdan-gheorghiu.jpg

Ministerul Culturii le cere revistelor și publicațiilor culturale care vor să obțină finanțare de l bugetul statului să depună dosarul de finanţare în format fizic, cu specificația expresă că e nevoie de dosar ”în format clasic, cu şină”.

Precizările apar pe site-ul Ministerului Culturii, condus de ministrul Bogdan Gheorghiu, într-un anunț public ”privind procedura de selecţie şi finanţare a revistelor şi publicaţiilor culturale, altele decât cele propuse de Uniunile de Creatori din România, membre ale Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori, pentru anul 2020”.

De remarcat că, în cazul publicațiilor online, Ministerul Culturii cere ca la dosar să fie depuse copii pe hârtie ale unor articole reprezentative.

Cererea de furnizare a celebrului dosar cu șină vine pe fondul promisiunilor constante ale guvernului Orban privind accelerarea procesului de digitalizare a administrației centrale, mai ales după apariția pandemiei de Covid-19.

”Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru guvernul pe care îl conduc”, declara premierul Ludovic Orban pe 18 iunie, la ceremonia de semnare online a unui contract de finanțare din fonduri europene.

Premierul a dedicat digitalizării un capitol întreg în Planul de relansare economică și a spus într-un interviu… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.