Cum deblocam UE vara aceasta?

bani_maini.jpg

bani_mainiPrestatia de pana acum a Inaltului Reprezentant pentru Politica Externa al Uniunii Europene, Catherine Ashton, a fost buna, dar fara carisma. Gurile rele spun ca a fost personajul european perfect pentru a nu eclipsa unii ministri de externe ai tarilor membre UE. Acum, conform paritatii politice, socialistii europeni au dreptul din nou de a propune urmatorul inalt Reprezentant pentru Politica Externa al Uniunii Europene. Totusi, in acest context, propunerea Federica Mogherini este placuta, dar parca Europa poate mai mult.

Premierul britanic David Cameron l-a nominalizat deja pe Jonathan Hill ca propunere pentru postul de comisar european din partea Marii Britanii. Propunerea sa lasa insa loc de interpretare, recent chiar presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, spunea despre acesta ca este “radical anti-european”. Deci, cel mai probabil, propunerea Hill este trecuta pe linie moarta. Tot referindu-ne la Marea Britanie, aceasta se trezeste treptat din victoria UKIP in alegerile europene din mai 2014, iar remanierea recenta de Cabinet confirma nevoia de nou in pregatirea alegerilor britanice din mai 2015.

Anul viitor in Marea Britanie urmeaza sa aiba loc alegeri, cu o miza imensa, Conservatorii promitand deja – in eventualitatea castigarii alegerilor – ca vor organiza un referendum de EXIT din UE. Sa fiu sincer, nici Laburistii britanici nu se scalda in ape limpezi, alegerile europene confirmand ca mai este de lucru daca vor sa castige alegerile nationale.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.