Cum s-a trezit o firmă fără sute de mii de lei în cont. Banca i-a retras creditul invocând pandemia COVID: „Reanalizăm toate creditele în derulare“

04-bani-shutterstock-38-605x.jpg

O firmă care a accesat o linie de credit la care să poată apela în cazul în care are nevoie de lichidităţi s-a trezit zilele trecute fără bani în cont. Banca i-a retras creditul acordat fără garanţii, considerând că, deşi nu şi-a întrerupt activitatea, firma „face parte dintr-un domeniu afectat de contextul economic global”. Pentru deblocarea creditului, banca a cerut o serie de garanţii.

O firmă care a accesat, în urmă cu câteva luni, o linie de credit de la Libra Bank s-a trezit zilele trecute că banii, avuţi la dispoziţie în baza contractului de creditare încă în vigoare, au dispărut din cont. Patronul firmei a declarat pentru „Adevărul” că în plin boom economic a fost aproape rugat să acceseze linia de credit, care i-a fost acordată de bancă fără să îi fie cerută vreo garanţie.

Omul de afaceri, care nu activează în domeniul HORECA sau alt domeniu în care activitatea a fost sistată prin ordonanţele militare, a declarat că firma pe care o conduce şi-a redus activitatea odată cu izbucnirea crizei COVID, dar încă funcţionează. Cu toate acestea… Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.