Cum sa iti stabilesti obiectivele pentru dezvoltarea companiei tale

minge1.jpg

SMART-obiectiveOrice antreprenor cu experienta in domeniul afacerilor iti va spune ca planificarea si setarea de obiective clare pentru dezvoltarea unei afaceri reprezinta o etapa esentiala in atingerea succesului.

Astfel, chiar daca vrei sa iti lansezi o afacere sau ai deja o firma, e necesar sa iti stabilesti cateva obiective pentru a iti asigura progresul si dezvoltarea companiei tale in urmatoarea perioada.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci e sa iei o foaie si un pix si sa scrii ceea ce iti doresti sa faci cu afacerea ta pe termen scurt si mediu. Obiectivele trebuie sa fie in concordanta cu misiunea companiei tale, sa te ajute sa nu te indepartezi de la ce ti-ai propus sa realizezi, de fapt, prin crearea afacerii tale.

Al doilea lucru pe care trebuie sa il faci e sa te asiguri ca obiectivele stabilite sunt relevante, specifice, masurabile, incadrate in timp si posibil de atins. Daca nu tii cont de aceste caracteristici, atunci vei simti o mare frustrare cand vei vedea ca ti-ai propus un lucru imposibil de realizat.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.