Cum se vor da fondurile europene în programul social – creșterea prefinanțării

bani-716x300.jpg
Se vor face modificări de lege la fondurile europene, a anunțat, marți, ministrul Marcel Boloș, care a enumerat câteva propuneri privind unele plăți către befeficiarii din Programul Operațional Capital Uman (POCU), din care sunt finanțate și liniile de antreprenoriat Start-Up Plus, Diaspora Start-Up, Solidar – întreprinderi sociale.

Ministrul Fondurilor Europene și e echipa Autorității de Management pentru Programul POCU au avut o reuniune de lucru cu beneficiarii POCU, privind propunerea de modificare a OUG 40/2015 referitoare la mecanismul de acordare și recuperare a prefinanțării.

Boloș a subliniat nevoia simplificării procedurilor și reducerii birocrației, dar și importanța creării unui mai bun parteneriat între minister și beneficiari.

Propunerile MFE de modificare a mecanismului sunt:

  • prefinanțarea se poate solicita doar pentru plata salariilor și contribuțiilor, subvențiilor (excepție START-UP), burse/premii, deplasări, onorarii;
  • cu excepția primei tranșe de prefinanțare, următoarele tranșe se acordă prin deducerea sumelor necheltuite din tranșa anterior acordată;
  • beneficiarul/ partenerul care a depus…

Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.