Curs Managementul proiectelor finantate din fondurile europene nerambursabile

Cursul "Managementul proiectelor finantate din fondurile europene nerambursabile" este o imbinare a cursului de manager de proiect din domeniul afacerilor, domeniul administratiei publice si domeniul nonguvernamental si managementul de proiect al fondurilor structurale cu aplicatii pe Programele Operationale.


Participantii vor fi sprijiniti in sensul identificarii celei mai potrivite surse de finantare pentru ideea de proiect dezvoltata (in special din Fonduri Structurale) si parcurgerii, in cadrul cursului, a pasilor presupusi de obtinerea unei finantari nerambursabile.

Cursul de manager de proiect, organizat de Minerva Company, este un curs autorizat, finalizandu-se cu o evaluare a abilitatilor si cunostintelor dobandite, participantii fiind certificati ca manageri de proiect (conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania) si recunoscuti ca atare de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Certificatul de manager de proiect recunoaste toate competentele necesare practicarii meseriei de manager de proiect – Cod COR 241919.

Obiectivele cursului
Obtinerea aptitudinilor practice necesare pentru elaborarea dosarului de finantare si administrarea proiectelor sprijinite din fondurile structurale si de coeziune; familiarizarea participantilor cu oportunitatile de finantare existente.

Cui se adreseaza
Coordonatorilor de proiecte, persoanelor din sectorul public, privat si din sectorul non-guvernamental interesati de dezvoltarea activitatilor institutiei/companiei in care activeaza, prin accesarea Fondurilor Structurale.

Ce BENEFICII obtineti prin participarea la acest curs de formare?

– Veti cunoaste liniile de finantare europene pentru fiecare tip de beneficiar;
– Veti fi capabili sa identificati programele pentru care proiectele dvs. sunt eligibile;
– Veti cunoaste continutul si cerintele pentru pregatirea dosarului de finantare;
– Veti intelege mecanismele specifice managementului proiectelor europene;
– Veti invata instrumentele utilizate in managementul de proiect;
– Veti dezvolta abilitati de coordonare a diferitelor tipuri de resurse (umane, financiare, de timp) implicate intr-un proiect;
– Veti dezvolta capacitati de gestionare a relatiilor de parteneriat din cadrul proiectelor derulate, inclusiv a relatiei cu Finantatorul.

Metode de formare
Cursul are un pronuntat caracter practic, cu exercitii, studii de caz, lucru in echipa. La sfarsitul cursului de formare, in baza evaluarii finale, se va elibera de catre Minerva Company o diploma de absolvire recunoscuta de catre Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Tematica

– Introducere: oportunitati de finantare prin intermediul Programelor Operationale Sectoriale;
– Gestionarea fondurilor nerambursabile; 
– Identificarea elementelor cheie ale proiectului;
– Alocarea pe programe operationale a proiectelor;
– Identificarea si formularea ideilor de proiecte;
– Formularea si justificarea proiectelor;
– Analize SWOT/Analiza PEST;
– Planificarea activitatilor (Diagrama GANTT);
– Planificarea resurselor umane, materiale, financiare, tehnologice;
– Redactarea cererilor de finantare (Cererea de finantare cadru, Matricea logica a proiectului, etc.);
– Eligibilitatea activitatilor si a proiectului;
– Evaluarea si selectia proiectelor;
– Caracteristicile unei cereri de finantare de succes;
– Intocmirea dosarului de finantare, etc.

Traineri: Daiana David si Iuliana Leca.

Locul desfasurarii: la sediul Minerva Company din Bulevardul 1 Mai, Nr.1, Bl H9, parter, Constanta.

Perioada desfasurarii: 2 sesiuni: 26-28 septembrie 2008 si 3-5 octombrie 2008, intre orele 9.00-17.00, cu pauze de cafea si gustare.
Examenul de absolvire se va desfasura in ziua de duminica, 5 octombrie 2008 si va consta intr-o proba teoretica (test grila) si o proba practica (fisa de proiect).

Costul cursului: 1.450 lei/participant – si acopera cheltuielile legate de manual, materialele de curs, traineri, pauzele de cafea si gustare, sala de desfasurare a cursului, organizarea examenului si emiterea certificatelor.

Reduceri: – 10% pentru inscrieri si plati efectuate integral pana la data de 10 septembrie 2008 sau participarea a mai mult de doi participanti provenind de la aceeasi institutie / organizatie. Reducerile nu pot fi cumulate.

Plata se poate face prin ordin de plata in contul SC Minerva Company SA: RO48BTRL01401202269188XX, deschis la Banca TRANSILVANIA, Sucursala Constanta, CUI RO11539630 sau numerar la casieria companiei.

De asemenea, plata cursului se poate face in 2 (doua) rate. Prima rata, in valoare de 750 RON trebuie achitata in momentul inscrierii, cea de-a doua rata , in valoare de 700 RON, urmand a fi achitata pana la data de 30 septembrie.

Termen limita de inscriere: 19.09.2008, ora 16.00.

Grupa de lucru: maxim 20 persoane.

Persoane de contact: Livia Langa si Ioana Munteanu.
Minerva Company
Constan?a, B-dul 1MAI, Nr. 1, Bl. H9, Parter
J13/1572/1995, RO 11539630
Tel./Fax: 0241 580 200
e-mail: [email protected]
http://www.minervacompany.ro 

Pentru cei care cauta serviciile unui trainer, Managementul-proiectelor.ro recomanda www.Traineri.ro.

Sursa: Formare.info, 2 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.