Curs Manager Resurse Umane

lideeaDe ce acest curs?

Fenomenele la care asistam in prezent lanseaza in mod continuu provocari pentru managementul organizatiilor, iar dorinta de obtinere si dezvoltare a avantajelor competitive nu poate neglija aportul pe care il aduc resursele umane, ca principal activ utilizat de organizatii in efortul de atingere a obiectivelor strategice.

Aceste realitati subliniaza inca o data veridicitatea afirmatiei lui James P. Hackett (presedinte si CEO Steelcase Inc.), conform caruia: “Oamenii nu sunt niste bunuri […] sunt combustibilul care pune in miscare afacerile“.

In acest sens, noua filosofie a organizatiilor pune un accent deosebit pe rolul resurselor umane, deoarece acestea reprezinta organizatia, au un potential unic de crestere si dezvoltare, iar deciziile din acest domeniu sunt printre cele mai dificile avand in vedere ca interconecteaza factorii individuali, organizationali si situationali.

In plus, dintre toate categoriile de resurse utilizate in activitatea organizatiilor, resursa umana sintetizeaza si exprima cel mai sugestiv specificitatea managementului ca tip de activitate umana.

Prin urmare, succesul consta in implementarea eficienta a unei strategii competitionale, si nu se rezuma doar la existenta unei astfel de strategii. O strategie competitiva trebuie sa aiba la baza dezvoltarea si imbunatatirea continua a performantei angajatilor. De aceea, va propunem un curs creat de profesionisti pentru profesionisti in dezvoltare.

Scopul cursului

Acest curs este conceput pentru a facilita dezvoltarea participantilor si imbunatatirea competentelor cheie pentru atingerea performantelor profesionale optime, utilizand cele mai adecvate metode si mijloace de munca.

La sfarsitul cursului, participantii:

– Vor fi capabili sa identifice si sa inteleaga rolul, activitatile si competentele managerului/ specialistilor de Resurse Umane intr-o organizatie;
– Vor intelege interdependentele functiei de formare si dezvoltare cu alte functii de natura resurselor umane in scopul cresterii eficacitatii interventiilor proprii.

Continutul programului

Programul este organizat dupa cum urmeaza:
4 zile de sesiuni instruire (fata in fata) – la inceputul si la sfarsitul cursului – cate 6 ore/zi;
7 module de curs, pe durata a 2 saptamani in sistem eLearning.

Programul cuprinde 7 module, si anume:
– Abordarea pro-activa a MRU;
– Managerul de Resurse Umane – Rol si competente;
– Departamentul de Resurse Umane;
– Planificarea si asigurarea Resurselor Umane;
– Managementul performantei;
– Training si Dezvoltare – dezvoltarea Resurselor Umane;
– Managementul Resurselor Umane.

Pe parcursul celor 7 module va exista o comunicare permanenta intre participanti si lector, care se va face prin intermediul forumurilor disponibile in sistemul eLearning.

La sfarsitul fiecarui modul un test online va conditiona trecerea la modulul urmator. Finalizarea cu succes a aplicatiei practice va conduce la obtinerea de catre participanti a unui Certificat de competente emis de Academia eDevelop (www.eDevelop.eu).

Cine poate participa?

Programul se adreseaza:
– Persoanelor implicate in Departamentul Resurse Umane;
– Specialistilor si managerilor RU din cadrul institutiilor, companiilor, ONG-urilor;
– Persoanelor interesate sa se initieze sau sa isi imbogateasca cunostintele in domeniul RU.

Organizatori si traineri

Cursul va este oferit de Lideea – marca sub care opereaza asocierea dintre L&G Business Services Srl si CMC Consulting Irlanda si care furnizeaza servicii de formare si dezvoltare pe piata europeana. Lideea detine sistemul eDevelop de furnizare de instruire de tip eLearning.

Trainer

Cursul a fost creat si va fi condus de dna. Liliana Olivia Lucaciu – membru al Chartered Institute of Personnel and Development (Marea Britanie), specializata in formarea si dezvoltarea Resurselor Umane, dezvoltare institutionala si organizationala cu privire la managementul fondurilor UE; dezvoltarea de proiecte in domeniul masurilor active pe piata muncii, dezvoltarea afacerilor, mediu, educatie, dezvoltare rurala si turism, proiecte transnationale.

Programul de training se va desfasura in perioada 15 – 27 aprilie 2011.

Cursul online va fi lansat in data de 15 aprilie 2011 si va ramane deschis pana in data de 27 aprilie 2011.

Sesiunile fata in fata se vor desfasura in Deva (in 19-20 aprilie 2011 si in 26-27 aprilie 2011).

Examenul va avea loc in data de 28 aprilie 2011.

Pretul cursului este de 700 de lei pentru fiecare participant. Pentru mai multi participanti de la aceeasi institutie, se aplica un discount de 10% incepand cu al treilea participant.

Pentru inscrieri, va rugam sa ne transmiteti un e-mail de intentie la adresa [email protected] continand numele si prenumele, compania din care faceti parte, respectiv pozitia dvs. in cadrul acestei companii.

Veti primi un formular personalizat de invitatie la curs in care va fi indicat si contul bancar in care veti achita contravaloarea taxei de participare la curs. Dupa achitarea acestei sume prin ordin de plata si transmiterea unei copii scanate la aceeasi adresa, veti primi parola de acces in sistemul eDevelop.

Pentru orice alte detalii sau clarificari privind programul de instruire, va rugam sa ne contactati la aceeasi adresa de e-mail.

Termenul de inscriere: 12 aprilie 2011.

Persoana de contact:
Dorina Popoviciu
E-mail: [email protected]
Telefon/fax: 0254 – 230431

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.