Dacian Ciolos: “Pregatim o schema de ajutor de stat de 900 milioane lei pentru investitii de dimensiuni medii”

bani-716x300.jpg

Guvernul pregateste sa introduca, din 2017, o schema de ajutor de stat cu alocare bugetara de circa 900 de milioane de lei, pana in 2020, care va viza investitii de dimensiuni medii, a anuntat premierul Dacian Ciolos, in contextul unei vizite la fabrica Pirelli de la Slatina.

Pregatim o schema de ajutor de stat care va intra in vigoare incepand de anul viitor si cu alocare bugetara de circa 900 de milioane de lei pana in 2020, care va viza si investitii de dimensiuni medii, intre 1 si 5 milioane de euro, si care speram noi sa atraga din ce in ce mai mult si companii romanesti care sa se poata dezvolta. (…) E important in perioada urmatoare nu doar sa atragem investitii straine, sa le inradacinam cat mai bine in potentialul de dezvoltare al economiei romanesti, sa creeze locuri de munca, sa aduca tehnologii moderne, sa aduca investitii in cercetare si inovare, dar in paralel sa putem crea oportunitati si capitalului autohton, care sa se dezvolte si care sa beneficieze de acest potential de crestere economica pe care il are Romania”, a afirmat Ciolos.

El a spus ca fabrica Pirelli de la Slatina este importanta si pentru ca astfel de investitii mari creeaza si locuri de munca pe orizontala.

“Pentru mine, ca prim-ministru, aceasta investitie este importanta nu doar pentru ca ea creeaza direct locuri de munca pentru oameni calificati si chiar contribuie la calificarea mainii de lucru, pentru ca Pirelli are si o componenta importanta de training, de formare profesionala pentru cei care lucreaza in acest domeniu, dar astfel de investitii mari creeaza si locuri de munca pe orizontala, pentru ca Pirelli are cateva sute de furnizori locali, intreprinderi mici si mijlocii, in marea lor majoritate cu capital romanesc, capital local, care in felul acesta se pot dezvolta si pot vedea o alta perspectiva”, a precizat Ciolos.

Prim-ministrul a mai spus ca Executivul sprijina astfel de investitii prin ajutoare de stat.

“Guvernul sprijina astfel de investitii atat prin ajutoare de stat pentru investitii mari, de peste 10 milioane de euro, asa cum si Pirelli a beneficiat pentru aceste ultime investitii, dar avem si scheme de ajutor de stat care vizeaza crearea de locuri de munca pentru companii de dimensiuni mai mici. In general, aici, beneficiarii sunt companii romanesti, care creeaza locuri de munca, si, de multe ori, sunt locuri de munca create pe orizontala“, a aratat Ciolos.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.