Daea: Bugetul statului a alimentat conturile fermierilor cu 860 de milioane de euro; 85% s-a insamantat “in miezul epocii optime”

imageResize-13.jpg

Bugetul statului a alimentat pana in prezent conturile fermierilor cu 860 de milioane de euro, ceea ce a permis efectuarea insamantarilor “in miezul epocii optime”, a declarat, luni, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, la o dezbatere pe teme agricole.

“Peste 80% dintre fermieri au primit subventiile pe suprafata pana la aceasta data, ceea ce inseamna ca din bugetul statului au plecat in conturile fermierilor 860 de milioane de euro, exact cand campul o cere. Fermierii au insamantat deja in miezul epocii optime 85% din suprafata programata. Reamintesc ca banii se dau in primul rand din bugetul statului, ei alimenteaza conturile fermierilor ca sa poata insamanta la timp, si apoi banii se restituie de la Uniunea Europeana in conditiile in care au fost respectate regulamentele, in contextul in care banii au fost dati in conditii corecte ca sa nu existe dezangajari de fonduri. si Romania nu are dezangajari. Iata ca prin FEGA (Fondul European de Garantare Agricola n.r) sunt in tara peste 99,18% din fonduri si demult, nu de acum”, a spus Daea.

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a demarat plata avansului pe suprafata in data de 16 octombrie 2017. in 2017, fermierii romani au solicitat subventii europene pentru o suprafata de 9,541 milioane de hectare, in crestere cu 214.525 hectare fata de anul trecut, in timp ce numarul cererilor de plata s-a diminuat cu aproape 17.000.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.