De ce ar trebui sa iti reangajezi fostii angajati

CE_concurs.png

CE_concursCe se intampla atunci cand un angajat bun de al tau ia decizia de a pleca? De cele mai multe ori, daca a fost o persoana ce a avut rezultate bune in companie, ti-ai fi dorit sa o opresti si sa o faci sa se razgandeasca.

Oricum ar fi, nu ar trebui sa te simti tradat sau plin de resentimente, deoarece fostul tau angajat cu siguranta considera ca acest pas e spre binele sau. Dar ce se intampla atunci cand un fost angajat vrea sa reintre inapoi in firma? Il reangajezi sau preferi sa cauti pe altcineva?

Acesti oameni care vor sa se reintoarca in compania ta fac parte din categoria “bumerang“. Deci, care ar fi motivul pentru a-i primi inapoi cu bratele deschise?

Simplu! Ei cunosc deja modul in care compania ta functioneaza, ceea ce le ofera un avantaj extraordinar fata de un nou venit. Ei isi cunosc mare parte din colegi si e posibil sa aiba deja create conexiuni cu acestia. Mediul de lucru s-ar putea sa se imbunatateasca vizibil, daca stai bine si te gandesti.

Conform unui studiu recent a lui Brad Harris, profesor la Universitatea din Illinois, fostii angajati care decid sa se reintoarca in afacerea ta sunt cei mai buni candidati pentru tine! In plus, acestia cunosc cultura organizationala si exista mari sanse de a deveni oameni devotati companiei.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.