De ce intarzie negocierile pentru perioada de finantare 2014-2020? Oficialii UE critica Bucurestiul

document.jpg

documentNormunds Popens, directorul general adjunct pentru Politica, Performanta si Conformitate din cadrul Directoratului General de Politica Regionala si Urbanism al Comisiei Europene, a criticat fara rezerve documentatia transmisa de Romania, intr-o scrisoare transmisa ministrului Fondurilor Europene de la Bucuresti, Eugen Teodorovici.

“Insira o lista de nevoi sectoriale, adresata serviciilor Comisiei, fara necesarul arbitraj preliminar, fata de o viziune strategica de dezvoltare preliminara”, afirma oficialul european despre documentele prezentate de MFE in cursul lunilor februarie si martie.

In plus, prioritatile sectoriale insirate de ”toate ministerele” depaseau alocarea de 21,8 miliarde de euro, prevazuta de decizia Consiliului European, pentru Romania, în exercitiul 2014-2020, se mai arata în scrisoare.

”In aceste conditii, propunerea facuta de guvernul Romaniei nu întruneste înca minimele conditii de calitate si credibilitate pentru a permite un dialog informal eficient privind viitoarele documente de programare”, conchide directorul general adjunct pentru Politica, Performanta si Conformitate.

Oficialul european a amanat pentru a doua jumatatea a acestei luni discutiile privind impartirea autoritatilor de management si a organismelor intermediare la ministerele romanesti. Practic, termenul este cu o luna mai tarziu decat isi propunea MFE, prin Foaia de Parcurs privind negocierea pentru 2014-2020.

Documente anexate:

Scrisoare CE catre MFE – pagina 1 (jpg, Eng)
Scrisoare CE catre MFE – pagina 2 (jpg, Eng)
Scrisoare CE catre MFE – pagina 3 (jpg, Eng)

Mai multe detalii: Cursdeguvernare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.