Debut in forta la Conferinta Afaceri.ro Vaslui!

Vaslui_Afaceri_Sala.jpg

Vaslui_Afaceri_SalaOamenii de afaceri din Vaslui si-au dat astazi intalnire la Camera de Comert, in cadrul primei conferinte din seria Afaceri.ro organizata in aceasta localitate.

Conferinta Afaceri.ro Vaslui 2014 isi propune sa furnizeze informatii practice despre tendintele de piata si oportunitatile pentru dezvoltarea afacerilor in aceasta zona a tarii.

In deschiderea conferintei, Marius Alexa, CEO Arhipelago si initiatorul conferintelor Afaceri.ro, a prezentat celor aproximativ 100 de participanti conceptul conferintelor si, in particular, programul evenimentului de la Vaslui.

“Am pornit anul trecut cu 10 conferinte, in marile orase ale tarii, iar anul anul acesta am mers mai departe si avem 24 de Conferinte Afaceri.ro, dintre care 2 sunt in Republica Moldova. Ce facem noi: adunam intreprinzatori, oameni de afaceri, stimulam interactiunea dintre ei si aducem ca speakeri oameni de valoare, cu viziune, care adauga un plus de informatie si de inspiratie acestor intalniri. Vrem sa descoperim si sa facem cunoscute, in fiecare judet, povesti de afaceri de succes. Exista si in Vaslui intreprinzatori care isi fac treaba profesionist, cresc sanatos si cauta noi modalitati de a-si dezvolta afacerile”, a declarat Marius Alexa.

Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert Vaslui si co-organizator al conferintei, a vorbit despre importanta comunicarii in mediul de afaceri si despre necesitatea de a urmari o agenda comuna. “Trebuie sa ne cunoastem interesul local mult mai bine in cadrul Regiunii Nord-Est si trebuie sa promovam mai bine interesul regiunii Nord-Est la nivel national”, a declarat presedintele Camerei de Comert Vaslui. Acesta a mai vorbit despre importanta cresterii sanatoase, mai ales intr-o zona mai putin dezvoltata economic. “Inainte sa existe o administratie publica sanatoasa, trebuie sa existe un mediu de afaceri sanatos, care sa ofere substanta – prin taxe si impozite – guvernantilor”, a adaugat Ionel Constantin.

Andrei Puica, prefectul Judetului Vaslui, a aratat ca economia locala trebuie incurajata, si nu in ultimul rand, promovata. “La fiecare intalnire pe care am avut-o cu ambasadori ai unor tari din Uniunea Europeana si nu numai, am incercat sa deschidem judetul spre exterior. Exista oportunitati de afaceri in aceasta zona, care trebuie dezvoltate. Pe de alta parte, la nivelul administratiei locale, purtam discutii cu reprezentantii Consiliului Judetean si ai Primariei Vaslui pentru a infiinta un parc industrial”, a aratat prefectul judetulului Vaslui.

Organizatorii au pregatit o conferinta cu grad ridicat de interactivitate, cu speakeri influenti, care vor impartasi din experienta proprie si vor culege la randul lor idei si puncte de vedere din auditoriu.

Puteti urmari desfasurarea conferintei pe site-ul Afaceri.ro, sectiunea Live blogging.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.