Deduceri masive pentru cheltuielile de cercetare si dezvoltare

lupa1.jpg
Cheltuielile firmelor cu cercetarea si inovarea vor fi deductibile in proportie de 50%-100%, posibil incepand de anul viitor, a declarat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.
Este un domeniu pe care, din pacate, Romania nu a pus un accent foarte mare in ultimii ani. (…) Avem prevazute o serie de masuri de natura fiscala si financiara pentru a sprijini domeniul cercetarii -inovarii. Primul punct, si cel mai important pentru mediul de afaceri in a-l stimula sa incheie parteneriate cu mediul academic si cu institutiile statului, este faptul ca ne dorim deduceri intre 50% si 100% pentru toate cheltuielile cu cercetarea si inovarea“, a afirmat Chitoiu la Universitatea din Craiova.
De aceasta facilitate ar urma sa beneficieze si companiile mari si IMM-urile. Sprijinul va fi acordat “in functie de marimea operatorilor economici, in functie de sumele acordate acestui domeniu, dar si in functie de domeniile prioritare ale economiei nationale“, a mai spus Chitoiu.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.