Desfiintarea UEFISCDI provoaca reactii: Universitatea din Bucuresti isi declara pozitia ferma impotriva acestei schimbari

raport-credite.png

raport crediteIncercarea senatorilor de a desfiinta institutia din Romania care se ocupa cu distribuirea finantarilor in cercetare, a starnit reactii imediate in randul institutiilor de invatamant. Universitatea din Bucuresti si-a exprimat deja dezaprobarea in legatura cu impartirea acestei institutii in trei organisme distincte.

Universitatea din Bucuresti nu este singura universitate din tara care sustine cu tarie pastrarea UEFISCDI, Universitatea din Vest din Timisoara considera, de asemenea, ca acest organism de stat trebuie pastrat in forma sa actuala. 

Motivul pentru care reprezentantii institutiei de invatamant superior din capitala considera ca acesta institutie nu ar trebui desfiintata este ca, pana acum, aceasta s-a dovedit extrem de viabila sistemului de cercetare romanesc. In plus, aceasta structura functioneaza in baza principiilor implementate si de alte institutii de prestigiu la nivel international.

Sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.