Despre protejarea … internetului

Azi am să citez dintr-un recent articol pe care l-am citit referitor la valorile companiei care necesită să fie protejate.
Tot ce este de valoare într-o companie trebuie să fie protejat. Aceste valori pot fi grupate (și) astfel:
– Informația propriu-zisă (ex. rapoarte)
– Locul în care această informație se află
– Mijloacele prin care această informație circulă / este transportată
Toate acestea trebuie să fie protejate pentru a păstra confidențialitatea datelor, menține integritatea și asigura disponibilitatea acestora.
Un nou punct de vedere adaugă în discuție Internetul: în același timp un suport al informației și un mijloc de transport al acesteia.
Internetul este o “entitate” valoroasă dacă este punctul din care se preiau informații sau dacă reprezintă mijlocul prin care informația ajunge la alte persoane (fizice sau juridice). Este deci important să-l protejăm.
Astfel că, este important să se asigure că există acces la internet și că organizația poate fi accesată pe internet, în orice moment.Este important să se asigure că accesul se face fără probleme, menținându-se integritatea datelor și că internetul poate fi accesat doar de acele persoane care au dreptul să-l acceseze.

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top