Dezbateri publice PNRR: Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne

MFE.jpg

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a organizat, astăzi, ultima reuniune din cadrul dezbaterilor publice pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență – „Tranziția către servicii și infrastructură de sănătate moderne”, care a vizat reformele din domeniul sănătății.

„Această dezbatere este ultima dintr-un șir de consultări, concentrate în timp. A fost un exercițiu absolut util și necesar pentru a avea noi idei. Odată încheiate consultările publice, vom continua consultările cu ministerele și munca în comun pe fișele de reforme și investiții astfel încât să avem la începutul lunii martie un document închegat, cu idei valoroase”, a declarat ministrul Cristian Ghinea. A subliniat că fondurile alocate PNRR vor finanța realizarea de reforme.

În cadrul dezbaterii au fost discutate soluții de digitalizare, care să sprijine actul medical de calitate, dar și să contribuie la transparentizarea fondurilor utilizate. S-a discutat, de asemenea, despre nevoia de a pune pacientul pe primul lor, îmbunătățirea accesului pacienților la serviciile medicale și creșterea siguranței pacienților, dezvoltarea serviciilor medicale de prevenție, dar și asigurarea accesului medicilor la tehnici moderne de tratament.

La reuniune au mai participat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, Cristian Bușoi, președintele Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, alături de oficiali ai MIPE și de reprezentanți ai ONG-urilor în domeniu.

Dezbaterile publice organizate de MIPE au fost axate teme relevante pentru abordarea PNRR. Acestea au fost precedate de consultări tehnice cu reprezentanții ministerelor de linie, care vor continua și în perioada următoare în scopul actualizării PNRR. MIPE și-a propus să finalizeze până la începutul lunii martie actualizarea PNRR. Ulterior, documentul va fi adoptat în ședință de Guvern și va fi transmis Comisiei Europene.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.