Dezvoltarea și digitalizarea sistemului de învățământ, finanțată cu aproape 100 milioane euro fonduri europene

bani_plic.jpg

Dna. Roxana Mânzatu, ministrul Fondurilor Europene, a semnat, astăzi, la Palatul Victoria, două proiecte care sprijină dezvoltarea și digitalizarea învățământului. Astfel, alături de Dl. Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Dl. Valer-Daniel Breaz, ministru interimar al Educației Naționale, a semnat contractul de finanțare a proiectului „Sistem informatic de management al școlarității – SIMS”. Totodată, împreună cu Dl. Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale și Dl. Dinu Gheorghe, director al Agenţiei de Administrare a Reţelei Naţionale pentru Educaţie şi Cercetare, a semnat contractul pentru finanțarea proiectului „Platforma digitală cu resurse educaţionale deschise – Biblioteca virtuală”. Valoarea totală a celor două contracte este de aproape 100 mil. euro.

„Vorbim astăzi de digitalizarea cu bani europeni a educației, o manieră extrem de importantă de a investi fondurile de la Uniunea Europeană exact acolo unde avem mai mare nevoie, respectiv în viitorul copiilor noștri, în educația lor și în tehnologii noi și atractive, care pentru ei înseamnă o școală pe care să o aprecieze, să o înțeleagă și să o iubească mai ușor”, a declarat Dna. Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene în cadrul ceremoniei de semnare a proiectelor.

Despre „Sistem informatic de management al școlarității – SIMS”:

Proiectul va sprijini creșterea performanțelor învățământului obligatoriu, prin diminuarea absenteismului, violenței și abandonului școlar și le va permite elevilor să aibă acces la un mediu online adecvat. Astfel, va fi creat, la nivel național, un sistem informatic eficient și transparent, care le va permite tuturor celor care îl folosesc să se consulte și să ia decizii coordonate.

De acest proiect vor beneficia:

6.250 instituții de învățământ;
180.000 profesori;
250.000 elevi;
vor fi create 2,5 milioane conturi pentru aparținători (accesul părinților în sistem va fi posibil numai după înregistrarea unui cont de informare publica, la secretariatul școlii);
vor fi create două conturi de tip management/ unitate de învățământ;
alte 5.000 conturi manageriale la nivelul inspectoratelor și al ministerului.
Sistemul va putea fi folosit pentru a gestiona ciclurile primar, gimnazial și liceal. Acesta va colecta în timp real date din școli și le va raporta Inspectoratelor Şcolare Judeţene şi instituțiilor centrale. Platforma va cuprinde date de gestiune a activității școlilor precum note, frecvenţă, situaţie şcolară. Astfel, autoritățile le vor putea utiliza pentru a crește calitatea învățământului.

Beneficiar: Ministerul Educației Naționale

Perioada de implementare: 36 luni

Valoare totală: 47,63 mil. euro

Sursa: MFE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top