Dezvoltarea unui model conceptual inovativ (Proof-of-Concept)

programe-cercetare.jpg

Status: Activ
Buget: 200.000 euro

OBIECTIV

Apelul vizează maximizarea valorii cercetării într-unul dintre sectoarele de specializare inteligentă pentru a verifica potențialul de inovare, de comercializare și valorificare economică și socială al unui concept dezvoltat de o întreprindere. Se finanteaza investiții în activități cu caracter inovativ realizate de IMM-uri cu scopul principal de a demonstra funcționalitatea și de a verifica un anumit concept de produs, serviciu sau proces care poate fi realizat si introdus pe piață.

DOMENII ELIGIBILE

Bioeconomie, TIC, spațiu și securitate, energie, mediu şi schimbări climatice, eco-nano-tehnologii și materiale avansate, sănătate.

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Propunerile de proiecte trebuie sa se incadreze iintr-una din situatiile urmatoare: se porneste de la un demonstrator experimental de laborator (TRL 3) si se concretizeaza un model conceptual inovativ printr-o tehnologie validataa in laborator (TRL 4) (se parcurge o etapa de dezvoltare) se porneste de la un demonstrator experimental de laborator (TRL 3) si se concretizeaza un model conceptual inovativ printr-o tehnologie la scara redusa sau marita validata ca un ansamblu unitar cu reproducerea prin similitudine a conditiilor reale de functionare (TRL 5) (se parcurg doua etape de dezvoltare);

BUGET

Alocarea financiara la nivelul Regiunii Nord-Est in cadrul acestui apelul de proiecte este de 1.299.120 Euro. Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de maximum 200.000 euro, echivalent in lei la cursul de schimb Inforeuro, valabil la data lansarii apelului de proiecte. Valoarea minima a finantarii nerambursabile acordate pe componenta de minimis se stabileste in functie de ajutoarele de acest tip primite in ultimii trei ani financiari/ fiscali consecutivi, dar nu poate fi mai mica de 25.000 euro.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.