Din septembrie se vor putea depune proiecte in cadrul Programului Transnational Dunarea

logo-dtpevent.png

logo-danubeIn perioada 23-24 septembrie a.c., la Budapesta va avea loc conferinta de lansare a programului Transnational Dunarea, succesorul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei.

Programul are alocat un buget de 202,3 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 19,8 milioane – prin IPA II (Instrumentul pentru Asistenta de Preaderare) pentru proiecte transnationale in bazinul Dunarii.

Cu aceasta ocazie, parteneri din intreaga regiune pot veni cu propuneri pe diferite teme. Propunerile trebuie sa vizeze atat realizarea unor obiective importante, cu impact real in regiune cat si cresterea cooperarii dincolo de granite.

Partenerii eligibili provin din 9 tari UE: Austria, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Germania (Baden-Württemberg si Bayern), Ungaria, Romania si Slovacia.

Conferinta va reuni aproximativ 500 de participanti din cele 14 state partenere in program, reprezentanti ai institutiilor europene, ai institutiilor regionale si nationale, experti si institutii interesate sa participle in proiectele de cooperare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.