Dinamo vrea sa modernizeze baza de la Saftica cu fonduri europene

saftica-baza.jpg

Dinamo a iesit din insolventa si spera sa primeasca acceptul UEFA pentru a juca in cupele europene in sezonul viitor. Pana atunci, Ionut Negoita i-a pus in tema pe angajati ca vrea sa modernizeze complexul de la Saftica ajutandu-se de o finantare importanta din fonduri UE.

Suma maxima

Ros-albii ar urma sa incaseze 200.000 de euro pentru refacerea complexului de langa Bucuresti. Aceasta este suma maxima disponibila in programul de finantare recomandat de specialistii pe care i-a contactat Ionut Negoita pentru absorbtia de fonduri europene.

Pe langa acesti bani, Dinamo trebuie sa aduca inca 30%, adica aproximativ 60.000 de euro. Catalin Petrescu, omul de incredere al lui Negoita, este cel care intermediaza afacerea si sunt sanse mari sa primeasca acceptul UE pentru finantare: “Mai mult ca sigur, Dinamo va castiga proiectul”.

Programul se numeste “Investitie in dezvoltarea de activitate neagricola” si este dedicat mediului rural.

Totul pentru juniori

Ionut Negoita doreste sa faca o baza ultraperformanta la Saftica pentru copiii dinamovisti cu terenuri de antrenament, complex de refacere, baza de agrement si alte facilitati.

De asemenea, in plan este si o bucatarie la cele mai inalte standarde, iar “cainii mici” ar urma sa isi mute antrenamentele din Stefan cel Mare langa Bucuresti. De renovarea bazei vor profita si elevii lui Mircea Rednic care se pregatesc si in prezent acolo.

Arena pentru 2020

In doar cativa ani, Dinamo ar putea avea si stadion nou, si cantonament nou, ambele cladite cu investitii majoritar externe. Daca pentru Saftica banii ar veni de la Uniunea Europeana, arena din Stefan cel Mare ar putea fi reconstruita cu fonduri de la Guvern.

Asta pentru ca Bucurestiul va gazdui 4 meciuri la Euro 2020, iar Dinamo e stadion inclus in program. Elisabeta Lipa, ministrul Tineretului si Sportului, a anuntat si ea ca ros-albii vor avea o casa noua, fara pista, cu 30.000 de locuri in tribune.

Sursa: gsp.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.