Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionale Nord-Est: Fondurile europene disponibile in cadrul POR au fost epuizate pentru Moldova

grafic51.jpg

Domnul Constantin Apostol, Directorul Agentiei de Dezvoltare Regionale Nord-Est a dezvaluit, in cadrul unui interviu, ca fondurile destinate regiunii Moldovei s-au epuizat si ca, intr-un final, se va ajunge la o supracontractare de 120%.

Pana la inceputul lunii august, valoarea totala a sumelor rambursate avizate de Organismul Intermediar Nord-Est era de 223 milioane Euro, ceea ce reprezinta aproximativ 36% din valoarea asistentei financiare solicitate. Reamintim ca, la nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiara orientativa este de 658,7 milioane Euro. Din cele 400 de proiecte contractate, 140 au fost finalizate, cu o valoare totala insumata de 142 milioane Euro. Toate proiectele finalizate sunt importante, intrucat au reusit sa respecte rigorile unui astfel de program si sa contribuie la atingerea obiectivelor acestuia. Fie ca vorbim de cele 83 de proiecte initiate de microintreprinderile productive prin care se creaza noi locuri de munca, fie ca ne referim la cele 17 drumuri judetene sau strazi urbane modernizate, la cele 24 de investitii in infrastructura sociala sau la cele 10 proiecte din turism, toate aceste proiecte finalizate au un impact asupra dezvoltarii comunitatii in care sunt implementate…”

Intrebat daca proiectele de pe lista de rezerva mai pot beneficia de finantare, domnul Apostol a afirmat ca: “La disponibilizarea unor sume, fie din economiile realizate din licitatii, fie din sumele nerambursate datorita aplicarii unor corectii financiare, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional poate lua decizia finantarii unor proiecte aflate in lista de rezerva. Toate aceste economii vor conduce la o supracontractare de 120% a fondurilor alocate prin Program, decizie aprobata in ultimul Comitet de Monitorizare a POR…”

Mai multe detalii: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.