Domeniul Inovarii, finatat prin programul de internationalizare

3-stefan-radu-oprea-7465479-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpg

Domeniul inovarii si al cercetarii va fi finantat prin programul de internationalizare, iar startul se va da dupa publicarea in Monitorul Oficial, in cursul saptamanii viitoare, a anuntat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea.

“Inovarea si cercetarea este un domeniu pe care intr-adevar punem un accent foarte mare. Acesta a intrat ca si domeniu in programul de internationalizare si va fi finantat de catre program. Astfel, se va putea participa la targuri si expozitii, misiuni economice in nume propriu al unei companii si cu firmele care sunt in zona de cercetare, inovare si parte medicala” a precizat, ieri, ministrul pentru Mediul de Afaceri.

Acesta sustine ca programul de internationalizare a fost restructurat profund, iar relatia dintre antreprenori si cei din ministerul pentru Mediul de Afaceri va fi prin intermediul calculatorului.

“Este un program care a fost restructurat profund, pentru ca dintr-un sistem birocrat care cerea dosar foarte mare, acord de prefinantare, decont cu facturi, cu cheltuiala la virgula, contract incheiat, samd, acum ca si propunere si asa va functiona, in momentul in care saptamana viitoare va fi publicat in Monitorul Oficial si se va da startul acestui program, intr-un program cu suma forfetara, extrem de simplu, in care relatia dintre antreprenor si cel care se afla astazi in institutia Ministerului pentru Mediul de Afaceri va fi prin intermediul calculatorului, digital. Asa ne dorim sa fie si asa se va si intampla”, a adaugat Oprea.

Oprea a precizat ca in luna august se vor deschide linii le de finantare pentru programul de microindustrializare si cel de cresterea capacitatii activitatilor comerciale.

Sursa: Bursa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.