…DOUĂ FRAZE…

Bonjur dragilor.

Astăzi am hotăraât să postez doar două fraze fără prea multe comentarii…

“…Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri ş-a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul vecilor…” – Ştefan cel Mare (după Barbu Ştefănescu Delavrancea, drama “Apus de soare“)

“…Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.   Aşa să ne ajute Dumnezeu!” –  Regele Mihai I al României (Discurs susţinut în Parlamentul României 25.10.2011)

……

Doar atât!!!

About Cristian Tudusciuc

Sunt absolvent de ştiinţe juridice, absolvent de ştiinţe economice (management) şi in anul 2010 am absolvit masterul la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii Al. I. Cuza Iaşi, specializarea Bănci şi Pieţe Financiare. Am avut şi “privilegiul” să “admir” peisajul economic românesc (real) şi să-i simt “trepidaţiile” exact din interiorul lui. Administrez două mici firme de pe piaţa textilelor din România, una având ca domeniu principal de actvitate importul şi comercializarea materialelor textile, iar pentru cea de-a doua, producţia fiind sursa principală de venit.

3 thoughts on “…DOUĂ FRAZE…”

 1. Nita Niculina spune:

  Am ajuns la faza intunericului din inimi si minti! Regele Mihai nu s-a desprins de tara, chiar daca a fost fortat in anume momente nefericite pentru el si pentru noi sa ia unele decizii dureroase….Dar,asa cum polonezii, ungurii,nemtii…si atatia altii se mandresc cu sorgintea lor regeasca (si pe actualele bancnote sunt pusi regi si conti) noi….cu ….unii mai curajosi si plini de lanturi!
  Parlamentul nostru? Rusinoasa adunare de persoane abonate la mandate si care uita ca activitatea se face acolo si activ!
  Discursul Majestatii sale a dat o lectie marcata de acuratete literara, de simplitate si demnitate! Si asta la cei (nu 20 cum spuneau unii din mass-media) ci 90 de ani!
  Poate ne vom trezi si noi! Trebuie sa ne reactivam “rudenia” cu familia Europei!

 2. cristiantudusciuc spune:

  Adevarat grait!
  Cuvinte rar intalnite in ziua de astazi …
  “Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare” ;…”politica este o sabie cu două tăişuri” ;…”Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii” ; …”Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber” ;…”Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare” ;…”Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii” ;…”Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie” ;…”Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!” ;…”Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa” ;…”Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi” ;…”Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite” ;…”Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea” ;…”Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.” ;…”Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii.” ;…”Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume” .
  Un OM MARE cu un discurs simplu plin de fraze profunde in fata unor oameni mici, complicati si superficiali(“cu mana in buzunar”).

 3. Marius spune:

  Discursul Regelui a fost impecabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.