Educatie pentru viata

APECAsociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii a lansat la data de 01.03.2013 proiectul “Educatie pentru viata”, din cadrul programului Tineret in Actiune, Actiunea Tineri pentru Europa, Subactiunea Initiative ale tinerilor.

Proiectul va avea loc in regiunea de Nord – Est a Romaniei. Grupul ținta il reprezinta tinerii care au terminat studiile medii și care nu au o șansa in continuarea invațamantului, nu au loc de munca și nu au nici o perspectiva cu privire la ce ar putea face mai departe.

 Obiectivele proiectului sunt:
(1) 45 tineri sunt pregatiți pentru viitor și sunt sprijiniți sa iși croiasca un traseu profesional;
(2) 2000 tineri, beneficiari indirecți, au acces la informații practice cu privire la orientarea in cariera (modul de aplicare la job-uri, atitudinea la locul de munca, etc);
(3) facilitarea colaborarii dintre autoritați locale, tineri, ONG-uri, instituții de invațamant in desfașurarea activitaților proiectului, pentru pregatirea beneficiarilor proiectului in proiectarea unui traseu profesional și gasirea unui loc de munca.
In perioada 2 martie – 18 iunie 2013 are loc inscrierea participantilor, prin completarea formularului disponibil pe site-ul  http://educatie.cunoastere.org. Cei 45 de participanti selectati vor fi anuntati in data de 19 iunie.
Pasul urmator il reprezinta desfasurarea programelor de pregatire. Se vor forma 3 grupe a cate 15 persoane, iar work-shop-urile vor avea loc in datele de 22 iunie, 29 iunie si 6 iulie.
Pornind de la informatiile obtinute, tinerii vor sustine apoi prezentari in 3 licee din Iasi, vor organiza o conferinta de presa si vor realiza un pliant cu informaţii privind orientarea in cariera, care va fi distribuit in liceele si ONG-urile din Iasi.

Scopul Asociatiei pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) il reprezinta promovarea conceptelor specific economiei cunoasterii in randul tinerilor din Romania, pentru sustinerea dezvoltarii durabile a mediului economic, antreprenorial, social si cultural din Romania in contextul integrarii in Uniunea Europeana. Practic, Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) si-a propus sa actioneze ca o platforma de sprijinire a tinerilor intreprinzatori din Romania care doresc sa realizeze proiecte urmarind dezvoltarea economiei si societatii romanesti bazandu-se pe resursele specific economiei cunoasterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.