ERP si Managementul riscului

Mai mult metode de implementare a unor soluţii ERP, dar care pun totuşi pe loc primordial procesul de identificare-evaluare a riscurilor încă din faza de proiectare a sistemului, sunt şi metodologiile ASAP (Accelerated SAP) de la SAP, „The Total Solution” de la Ernst & Young LLP sau „Fast Track Workplan” de la Deloitte.
Scurtă prezentare a acestora:
Accelerated SAP (ASAP)
Harta de implementare ASAP este un proiect detaliat conceput de către liderul de pe piaţa soluţiilor ERP, SAP , ce prezintă toate activităţile ce trebuie urmate în implementarea unui proiect.
Acesta include tot arealul tehnic pentru a sprijini partea tehnică a managementului de proiect, referindu-se la aspecte precum interfaţă, conversie a datelor, autorizarea datelor, diferenţa fiind ca aceste aspecte se au în vedere mult mai devreme decât în cele mai multe implementări tradiţionale.
Harta ASAP presupune următoarele 5 faze:
– pregătirea proiectului
– schiţa afacerii
– realizarea
– pregătirile finale
– implementarea (GO LIVE!) şi sprijinirea în mod continuu a schimbărilor
Metodologia ASAP foloseşte cu titlu de mostre, diverse exemple, liste de verificare, modele. Acestea sunt denumite „acceleratori” şi se folosesc ca puncte de start, din dorinţa de a evita „reinventarea roţii”.
Mai multe despre acest subiect (descrierea celorlalte metodologii) pe www.managementul-riscurilor.ro

About Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.