Mai mult metode de implementare a unor soluţii ERP, dar care pun totuşi pe loc primordial procesul de identificare-evaluare a riscurilor încă din faza de proiectare a sistemului, sunt şi metodologiile ASAP (Accelerated SAP) de la SAP, „The Total Solution” de la Ernst & Young LLP sau „Fast Track Workplan” de la Deloitte.
Scurtă prezentare a acestora:
Accelerated SAP (ASAP)
Harta de implementare ASAP este un proiect detaliat conceput de către liderul de pe piaţa soluţiilor ERP, SAP , ce prezintă toate activităţile ce trebuie urmate în implementarea unui proiect.
Acesta include tot arealul tehnic pentru a sprijini partea tehnică a managementului de proiect, referindu-se la aspecte precum interfaţă, conversie a datelor, autorizarea datelor, diferenţa fiind ca aceste aspecte se au în vedere mult mai devreme decât în cele mai multe implementări tradiţionale.
Harta ASAP presupune următoarele 5 faze:
– pregătirea proiectului
– schiţa afacerii
– realizarea
– pregătirile finale
– implementarea (GO LIVE!) şi sprijinirea în mod continuu a schimbărilor
Metodologia ASAP foloseşte cu titlu de mostre, diverse exemple, liste de verificare, modele. Acestea sunt denumite „acceleratori” şi se folosesc ca puncte de start, din dorinţa de a evita „reinventarea roţii”.
Mai multe despre acest subiect (descrierea celorlalte metodologii) pe www.managementul-riscurilor.ro