Este vremea bilantului pentru proiectele cu finantare europeana

raport_grafic.jpg

raport_graficPerioada urmatoare se anunta una extrem de dificila pentru cei care au dezvoltat proiecte cu ajutorul programelor comunitare de finantare. Specialistii R&M Audit Contabilitate atrag atentia ca se intra intr-o etapa grea, intrucat in vara si in toamna acestui an se inchid numeroase proiecte care au fost implementate sub umbrela programelor operationale 2007- 2013.

Cele mai mari dificultati constatate in prezent la proiectele carora le asiguram contabilitatea sau auditul sunt legate de faptul ca unii beneficiari nu au reusit sa aduca in totalitate cofinantarea la care s-au angajat, iar in alte cazuri au existat probleme privind rambursarile de prefinantari neconsumate“, a aratat Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit Contabilitate.

Majoritatea celor care sunt clienti ai firmei de audit si contabilitate pe Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), provin din randult ONG-uri si IMM-uri. “Acum se trage linie si se depun cererile intermediare si finale de rambursare, in care fiecare indicator trebuie sa se realizeze pentru a nu inregistra abateri si posibile refuzuri de rambursari sau returnari ulterioare de fonduri“, a precizat specialistul.

Mai multe detalii: www.finantistii.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.