Eugen Teodorovici: Am agreat ultimele detalii cu reprezentantii Comisiei Europene inainte de trimiterea formei actualizate a Acordului de Parteneriat 2014-2020

Bruxelles-03.07.2014.3.jpg

Bruxelles-teodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, efectueaza in perioada 3 – 4 iulie a.c. o vizita de lucru la Bruxelles. in cadrul acesteia, ministrul avut intrevederi cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Politica Regionala si cu reprezentanti ai directiilor generale din cadrul Comisiei Europene.

Am agreat ultimele detalii referitoare la Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu reprezentantii CE. Aceasta este cea de a doua intalnire pe care am avut-o la Bruxelles dupa primirea sugestiilor si propunerilor Comisiei pe marginea primei propuneri oficiale de Acord, trimisa in data de 31 martie a.c. Am preferat sa avem doua intalniri la Bruxelles inainte de trimite forma actualizata a documentului pentru a reduce cat mai mult perioada de timp pana la aprobarea acestuia.

Mentionez ca nu anticipam primirea de noi recomandari din partea Comisiei pe marginea documentului actualizat si, in consecinta, estimez ca Acordul de Parteneriat va fi aprobat la sfarsitul verii – inceputul toamnei“, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Totodata, discutiile au vizat programele operationale prin care Romania va atrage banii europeni in viitoarea perioada de programare.

In urmatoarele saptamani vom trimite oficial primele propuneri pentru programele operationale. Ministerul Fondurilor Europene, de exemplu, si-a propus ca cele patru programe operationale pe care le coordoneaza in perioada 2014-2020 sa fie aprobate in toamna acestui an. Nu pierdem timp, lucram in paralel la ghiduri si le vom publica cat mai repede pentru ca potentialii beneficiari sa inceapa deja sa-si pregateasca proiectele“, a adaugat ministru Teodorovici.

De asemenea, in cadrul intrevederilor cu reprezentantii Comisiei Europene au fost abordate si subiecte precum sistemul de achizitii publice, in conditiile in care Romania a modificat recent legislatia in domeniu si sunt necesare si alte modificari pentru armonizarea acesteia cu ultimele directive.

NOTA:

In cadrul vizitei de lucru la Bruxelles, ministrul a avut intrevederi cu Johannes Hahn, Comisarul european pentru Politica Regionala si cu reprezentanti ai directiilor generale din cadrul Comisiei Europene. Astfel, a avut intalniri cu Francisco Merchan Cantos, director, Directia de Audit si Control si cu Aurelio Cecilio, sef al Unitatii pentru Romania si Bulgaria, din cadrul Directiei Generale Ocuparea Fortei de Munca, Afacerile Sociale si Incluziune, respectiv cu Vittoria Alliata di Villafranca, director, Directia pentru Capacitate Administrativa si Europa de Sud-Est si cu Sandrine De Buggenoms, sef al Unitatii de Audit, din cadrul Directiei Generale Politica Regionala si Urbana.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.