Eugen Teodorovici: Se vor lansa programe cu finantare europeana pentru romanii din diaspora

Eugen-Teodorovici2.jpg

Eugen TeodoroviciInvitat la emisiunea Investitii in Romania, organizata de TVR International, ministrul Eugen Teodorovici, a vorbit despre cele 3 programe cu finantare europeana, lansate spre consultare publica, destinate romanilor din diaspora.

Unul din proiecte se adreseaza sectorului de formare continua, mai concret somerilor sau tinerilor absolventi ai unor forme de invatamant. Prin acesta, ei isi pot cauta un loc de munca mai bine platit in zona sau orasul din diaspora in care traiesc.

De asemenea, un al doilea proiect vizeaza ceea ce noi numim romani antreprenori in Europa. Prin acesta, noi vom putea oferi pana la 75.000 de euro pentru o idee de afacere care se va deschide in Romania dar care se va derula si dezvolta in statul in care romanul traieste.

O a treia idee de finantare este extrem de importanta deoarece se adreseaza copiilor care raman acasa, in Romania, copii ai caror parinti lucreaza peste hotare. In acest sens, se ofera finantare pentru un serviciul after-school cu scopul de a evita abandonul scolar in randul acelor copii care au ramas in grija bunicilor sau a altor rude.

Alocarea financiara pentru tot pachetul de proiecte este de 50 de milioane de euro. In ceea ce priveste serviciul de formare continua nu exista o limita de finantare – e important ca acele diplome sa fie recunoscute in tara in care acel roman traieste.

Aceste ghiduri sunt disponibile spre consultare pana pe 10 februarie. Pana atunci asteptam orice fel de sugestie, intrebari, idei si alternative in scopul de a imbunatati demersul. Pana pe 1 martie este termenul de depunerea a proiectelor.

Procesul de analiza si selectie a dosarelor a fost simplificat cat mai mult cu putinta pentru a facilita accesul la acesti bani dar si pentru a pune in aplicare tot sprijinul ce decurge din acestea.

Sursa: TVR International

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.