Eveniment RuralFest: Targul micilor producatori din intreaga tara

fructe.jpg

ruralfest_2015-afis-Evenimentul RuralFest, care va avea loc pe 20 septembrie in Bucuresti, este dedicat tuturor celor care vor sa ia parte la targul micilor producatori din intreaga tara si sa admire: expozitii cu vanzare de produse traditionale sau ecologice, de la fructe si legume pana la delicatese de panificatie, carnati, bulz, sarmale, uleiuri presate la rece sau produse cosmetice din miere si lavanda si multe alte produse.

Mai mult, vor avea loc demonstratii mestesugaresti si prezentari ale ONG-urilor interesate de pastrarea valorilor romanesti si de viata sanatoasa.

Participantii vor asista si la un program artistic, pe scena din zona centrala, sustinut de trupe de muzica si ansambluri de dansuri traditionale.

In cadrul acestui eveniment, MADR va premia cele mai performante grupuri de actiune locala (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin LEADER, PNDR 2007-20213. Printre criteriile de ierarhizare avute in vedere s-au numarat si nivelul de contractare, nivelul de plata si impactul proiectelor derulate asupra comunitatii locale.

In perioada 2007-2013, au fost autorizate 163 de GAL-uri, care acopera 63% din teritoriul national. Prin proiectele demarate, GAL-urile au contribuit la dezvoltarea comunitatilor locale.

La acest eveniment vor participa si Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, impreuna cu sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote.

Sursa: MADR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.